Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jose Boto: “Čavlina će morati snositi posljedice zbog svojih izjava”

Nogometaši Osijeka su loše ušli u sezonu, u pet utakmica SuperSport HNL osvojili su samo jedan bod te su navijači izrazito nezadovoljni. Poseban razlog za nezadovljstvo kod navijača je prijelazni rok gdje su brojni nositelji momčadi prodani.

Između ostalih, otišli su Ramón Mierez i Darko Nejašmić. Sportski direktor Jose Boto dao je intervju za klupsku stranicu u kojoj objašnjava svoj dosadašnji rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu iskustva koje imam, nisam nervozan uslijed ove rezultatske krize, ali potpuno razumijem navijače i njihovu ljutnju zbog loših rezultata. No, ono što moram istaknuti i pohvaliti je da i u ovim vremenima kada ne postižemo ono što smo htjeli – imamo sjajnu navijačku podršku i to na svakoj utakmici! I ljudi onda imaju pravo biti ljuti zbog rezultata koji nisu dobri. Po mojem mišljenju, imamo poneko opravdanje za ono što još nije sjelo na svoje mjesto, prvenstveno u mladoj momčadi koja se još uvijek ne zna nositi s tim pritiskom. Također, činjenica je da smo ispali iz Europe, bez da smo izgubili ijednu utakmicu, što je također ostavilo traga. Bez obzira na ovaj slabiji start, jako je važno da i dalje slijedimo naš zacrtani put i siguran sam da će rezultati ubrzo doći.

Jose Boto

Portugalac je komentirao i činjenicu da je Osijek proteklog tjedna doveo četiri nova igrača.

Nakon prve faze prijelaznog roka u kojoj smo gradili momčad oko Miereza, poslije njegova odlaska morali smo razmotriti i promijeniti strategiju. Znamo da je naša momčad vrlo mlada i da joj nedostaje malo iskustva i može se reći liderstva na terenu, a kada to kažem mislim na to da se naša djeca mogu ugledati na nekoga u radu i trenirati s nogometašima koji su igrali na najvišoj razini i od kojih mogu jako puno naučiti. Odlučili smo, stoga, dovesti iskusne igrače koji će nam donijeti ne samo kvalitetu unutar momčadi, već mogu poslužiti i kao primjer našim mladim dečkima koji u sebi imaju veliki potencijal, ali nekada im fali malo iskustva i primjera kakav im je do sada bio Mierez, svojom predanošću prema svakom treningu i utakmici. I sada smo uz starosjedioce Malenicu i Jugovića doveli još par provjerenih internacionalaca, kako bismo pomogli ostalima da napreduju.

Jose Boto

Odlazak Miereza, kaže Boto, nije bio planiran.

To nije bilo sve zajedno planiramo u početku, ali se dogodilo zbog svih okolnosti s kojima smo se suočili, a i zbog moje pogreške jer sam slijepo vjerovao Mierezu i njegovoj riječi da želi ostati do kraja sezone. Međutim, ne mogu ni njega pritom kriviti jer znam da i igrači žele napraviti ono što je najbolje za njih i njihove obitelji. S druge strane, mi ne možemo parirati platežnoj moći klubovima u koje naši igrači odlaze. Ponavljam još jednom, istina je da smo gradili momčad oko svog najboljeg igrača i strijelca i kada je on iznenada otišao, kao da se izgubio “kostur” svega na terenu.

Jose Boto

Sportski direktor Osijeka je komentirao izjave Nikole Čavline koji je za Sportske novosti komentirao početak sezone u Osijeku gdje je doživio velike zvižduke publike nakon nekoliko grešaka.

Nema opravdanja za ono što je izjavio, zaista mu to nije trebalo, posebno u takvom kontekstu. Sada se mora suočiti s određenim posljedicama svoga nepromišljenoga čina kojim je naštetio imidžu kluba, a naravno da to nije bilo korektno ni prema trenerima pa ni suigračima. Treba promisliti kada se o nečemu javno govori.

Jose Boto
Komentari

Povezano