Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jose Mourinho više nije trener Rome

Šokantni utorak za navijače Rome i svjetski nogomet donio je sljedeću vijest: karizmatični Portugalac više nije trener Rome.

Nakon poraza od Milana rezultatom 3:1 i lošeg dojma zbog kojeg je momčad tek 9. na ljestvici Serie A s velikim zaostatkom za Interom, kao i činjenicom da Mourinho zbog tko zna koje po redu suspenzije nije bio na klupi već je utakmicu pratio s tribina, počele su kolati glasine o tome kako mu se trenerska stolica trese, a jutros su se glasine i obistinile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mourinhova klauzula za raskid ugovora i općenito velika plaća vjerojatno je sprječavala vlasnike Rome da ovaj otkaz aktiviraju i ranije, no strpljenja s trenerom koji im je donio europski trofej 2022. godine osvajanjem Konferencijske lige, više nisu imali.

Podsjetimo, 61-godišnjak nadimka “The Special One” je u karijeri vodio Benficu, Uniao Leiriju, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United i Tottenham, a na klupi Rome bio je od srpnja 2021. godine, vodivši je u 138 utakmica, uz najniži prosjek bodova karijere – 1,70 po utakmici. Upisao je 68 pobjeda, 30 remija i 40 poraza, no čini se kako su mu nešto slabije ovogodišnje predstave i tri utakmice zaredom bez pobjede u konačnici presudile.

O imenu budućeg trenera Roma će javnost izvjestiti uskoro, a kuloarski se za sada spominje ime Romine igračke legende Danielea De Rossija, čiji je jedini trenerski posao bilo vođenje SPAL-a u Serie B od listopada 2022. do veljače 2023. godine.

Komentari

Povezano