Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Joselu s dva gola srušio Bayern i uveo Real u finale Lige prvaka

Real Madrid je na Santiago Bernabéu velikim preokretom svladao Bayern s 2:1. S dva gola Joselua su napravili tko zna koji preokret i izborili finale s Borussijom Dortmund.

Prve dvije prave prilike su došle već u 13. minuti. Vinícius Júnior je pucao u donji lijevi kut, a lopta se odbila u stativu. Na odbijenu loptu stigao je Rodrygo, no pucao je izravno u Manuela Neuera. U 28. minuti Harry Kane je odbijenu loptu dočekao volejom u donji desni kut, ali Andriy Lunin sjajno brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 39. minuti opet je pokušao Vinicius s ruba kaznenog prostora, a udarac u desnu stranu gola brani Neuer.

U drugom dijelu, u 55. minuti, Vinicius se još jednom našao ispred gola. Udarac unutar šesnaesterca je prošao pored desne stative. Četiri minute nakon, Rodrygo je dobro izveo slobodan udarac s opasne pozicije, no Neuer je nepobjediv.

U 68. minuti je pao prvi pogodak susreta. Lijepi solo prodor Alphonso Davies je završio udarcem desnom nogom u desnu stranu gola. Pet minuta poslije je isti igrač skoro bio i tragičar. Lopta se odbila od njega nakon gužve u šesnaestercu. No, VAR provjera je utvrdila da pogotka nema, jer je Nacho Fernández rukama po licu faulirao Joshuu Kimmicha.

U 88. minuti Real je dokazao da je Real. Vinicius je pucao iz daljine, a na nespretnu reakciju Neuera reagira Joselu. Niskim udarcem po sredini gola vratio je Kraljevski klub u život. Tri minute poslije još jednom pogađa Joselu. Antonio Rüdiger je lijepo pogodio španjolskog napadača, koji je iz blizine pogodio za ludu završnicu.

U 13. minuti sudačke nadoknade De Ligt je zabio za 2:2, ali je ranije dosuđeno zaleđe. S obzirom na to da je zaleđe označeno prije samog udarca, VAR nije mogao preokrenuti odluku. Sporna situacija će definitivno biti tema rasprave.

Real je još jednom pokazao da kada su oni u pitanju nikada nije gotovo. S još jednim velikim preokretom su ušli u novo finale Lige prvaka. Bayern je odigrao dobru utakmicu, ali protiv Reala dobro nije dovoljno.

Komentari

Povezano