Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Joshua spektakularnim nokautom svladao Ngannoua

Večeras je u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu održan boksački event kojeg su predvodili bivši svjetski prvak Anthony Joshua te bivši prvak UFC-ove teške kategorije Francis Ngannou. 37-godišnji Ngannou je po drugi put u svojoj karijeri ušao u boksački ring; prvu borbu je odradio u listopadu prošle godine kada je sudačkom odlukom poražen protiv Tysona Furyja. S druge strane, Joshua je u prosincu upisao svoju 27. pobjedu u karijeri kada je nokautirao Otta Wallina.

Joshua je već u prvoj rundi, poslije svega dvije minute borbe, bacio Ngannoua u knockdown poslije snažnog zadnjeg direkta, no Kamerunac se ipak pridigao i nastavio s borbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo u istom trenutku druge runde, Ngannou je ušao u otvorenu razmjenu s Joshuom, a Britanac je to iskoristio i najprije po drugi put bacio Ngannoua u knockdown da bi sve završio nokautom desnicom odmah nakon brojanja te je tako postao prvi borac u povijesti koji je nokautirao Kamerunca.

Joshua je tako stigao do četvrte uzastopne pobjede te ukupno 28. u karijeri u 31. borbi.

U sunaslovnoj borbi su se susreli Joseph Parker i bivši protivnik Filipa Hrgovića, Zhilei Zhang. Nakon veoma kvalitetne i konstantne izvedbe u kojoj je čak dva puta bio u knockdownu, Parker je došao do pobjede većinskom odlukom sudaca te je time postao WBO-ov privremeni prvak teške kategorije. Bila je to njegova 35. pobjeda u 38. profesionalnom meču.

40-godišnjem Kinezu je ovo drugi poraz u 29. profesionalnom nastupu, a prvi je upisao 2022. godine u meču protiv spomenutog hrvatskog boksača. Novozelanđanin je u izjavi nakon borbe najavio kako slijedi revanš koji je dogovoren pri potpisivanju ugovora.

Komentari

Povezano