Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Joshua svladao Wallina, Parker ponizio Wildera

U Saudijskoj Arabiji je odrađena boksačka priredba u kojoj je Filip Hrgović upisao pobjedu prekidom u prvoj rundi, a predvodili su je Anthony Joshua protiv Otta Wallina te Deontay Wilder protiv Joseph Parkera.

U sunaslovnoj borbi je Wilder bio veliki favorit po kladionicama, ali Parker je u potpunosti dominirao Amerikanca te je bio bolji boksač svih 12 rundi. Wilder je bio bezopasan kroz cijeli meč, bio je neprepoznatljiv svih 12 rundi te je Parker od prve do posljednje runde kontrolirao tempo borbe. Suci su na kraju jednoglasnom odlukom Parkera proglasili pobjednikom: 118-111, 118-110 i 120-108.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bila čak četvrta borba u 2023. godini Parkeru koji je postao tek drugi borac nakon Tyson Furyja koji je svladao Wildera.

Što se tiće glavne borbe večeri, Joshua je od prve runde pritisnuo Wallina i pokazao da je bolji boksač. U petoj rundi je Joshua bio blizu pobjedne nakon što je pogodio Wallina desnim direktom i lijevim krošeom, ali Šveđanin je ipak preživio do kraja runde. Međutim, po završetku runde je procijenjeno da Wallin ne može nastaviti te je Joshua slavio tehničkim nokautom u petoj rundi.

Ovo je bila 27. pobjeda u profesionalnoj karijeri boksača iz Velike Britanije. S druge strane, Wallin je upisao svoj drugi poraz u karijeri; prvi je bio protiv Tyson Furyja 2019. godine.

U ostalim borbama, vrijedi izdvojiti pobjedu Dmitry Bivola protiv Lyndon Arthura jednoglasnom odlukom sudaca kojom je Bivol obranio svoj WBA pojas poluteške kategorije te pobjedu Daniela Duboisa nad Jarrellom Millerom nokautom u posljednjoj rundi.

Komentari

Povezano