Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Josip Juranović ostao bez trenera

Iako su njemački klubovi primjer one poslovice “vjerujmo procesu” i svoje odluke ne donose naglo, negativan niz Union Berlina u ovoj sezoni bio je previše i za inače poslovično umjerene vlasnike kluba u kojem igra Josip Juranović.

14 utakmica bez pobjede, od čega čak 13 poraza i tek jedan remi protiv Napolija prošlog tjedna značio je odlazak trenera Ursa Fischera, Švicarca koji je na klupi kluba bio još od 2018. godine. Klub i trener naveli su kako je riječ o sporazumnom raskidu ugovora, a predsjednik Dirk Zingler istaknuo je kako i dalje smatra da je Fischer izvrstan trener čija je osobnost i uspješan rad Union Berlin vinula u neslućene visine, sve do igranja u grupnoj fazi Lige prvaka, što je ogroman uspjeh za klub koji je cijeli životni vijek proveo u niželigaškim društvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fischer je klub uveo iz 2. Bundeslige u Bundesligu, zaigrao u skupinama Konferencijske lige, Europa lige i u konačnici Lige prvaka, bio proglašen najboljim trenerom godine u Njemačkoj u kolovozu ove godine, no nakon toga su rezultatska kola krenula nizbrdo, a Union ima vrlo tanku nadu u osvajanje 3. mjesta u skupini Lige prvaka što bi značilo nastavak natjecanja u Europa ligi, dok su u Bundesligi na posljednjem mjestu sa samo 6 osvojenih bodova u 11 utakmica.

S obzirom da je ostatak prvoligaške karavane na začelju također bio skroman po pitanju osvajanja bodova, uprava Uniona odlučila se za promjenu trenera koji je klub vodio u 224 utakmice, upisavši pritom 95 pobjeda, 58 remija i 71 poraz uz gol razliku 324:291.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano