Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Josip Sesar odabrao 12 košarkaša za olimpijski kvalifikacijski turnir u Grčkoj

Nakon prijateljskih utakmica i uvjerljivih pobjeda protiv Poljske i Brazila u Opatiji, izbornik Josip Sesar je zajedno sa stručnim stožerom odabrao konačan popis od 12 igrača za put u Pirej. Na popisu se nalaze: Goran Filipović, Borna Kapusta, Jaleen Smith, Filip Krušlin, Mario Hezonja, Mateo Drežnjak, Toni Nakić, Dario Šarić, Dario Drežnjak, Ivica Zubac, Danko Branković i Ivan Vraneš.

Olimpijski kvalifikacijski turniri održavat će se od 2. do 7. srpnja 2024. godine u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku. Samo pobjednici svakog turnira osigurat će mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Hrvatska će igrati na turniru u Grčkoj, u skupini A zajedno sa Slovenijom i Novim Zelandom, dok su u skupini B Egipat, Grčka i Dominikanska Republika. Obje skupine će svoje utakmice igrati u Pireju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Igrama u Parizu nastupit će Francuska kao domaćin, a kao najbolji predstavnici svojih kontinenata sa Svjetskog prvenstva kvalificirali su se Australija, Japan, Južni Sudan, Kanada, Njemačka, SAD i Srbija.

Komentari

Povezano