Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Josip Šimundža predajom do polufinala u Sloveniji; Brkić i Kalender zaustavljeni

U petak su se trojica Hrvata pokušala probiti do polufinala turnira u Slovenj Gradecu, odnosno u Kuršumlijskoj Banji. Samo je Josip Šimundža uspio u tom naumu dok su Jerko Brkić i Admir Kalender izgubili svoje mečeve porazima od 1-2 u setovima.

Šimundža je svoj meč igrao protiv Petera Fajte te je protiv Mađara bio i na pragu poraza. Prvi set je izgubio sa 6:3 da bi u drugom svoj servis izgubio pri rezultatu 4:4. Tako je Fajta zaradio servis za meč, no njega nije iskoristio te se Šimundža na kraju vratio u set. Nizom od tri osvojena gema osvojio je set sa 7:5, a zatim mu je na početku trećeg seta Fajta i predao. Tako se Šimundža plasirao u polufinale gdje čeka pobjednika meča između Jeremyja Schifrisa i Dominika Kellovskýja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slovenj Gradecu nastupio je i Jerko Brkić koji je protiv Floriana Broske ostao kratak. Prvi set je osvojio sa 7:6(5) da bi u drugom kod 4:4 propustio break loptu kojom bi izborio servis za meč. Na kraju je drugu dionicu igre izgubio sa 6:4, a istim rezultatom pao je i u odlučujućem setu, unatoč tome što je imao break prednosti. Tako je sa 7:6(5), 4:6, 4:6 završio svoj turnir u Sloveniji.

Poraz je upisao i Admir Kalender u Kuršumlijskoj Banji protiv Andreja Čepeleva. On je također favoriziranom protivniku osvojio set, no na kraju je Rus bio prejak za 23-godišnjeg Hrvata. Čepelev je sa 6:2, 4:6, 6:4 slavio protiv Kalendera.

Polufinala ITF turnira igraju se u subotu, 31. kolovoza.

Komentari

Povezano