Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Josip Šimunić smijenjen s mjesta izbornika reprezentacije

Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza dogovorilo je sporazuman raskid suradnje s Josipom Šimunićem, dosadašnjim izbornikom U-19 reprezentacije na čijem je čelu bio od svibnja 2019. godine.

Šimunić je vodio mladu ekipu u 38 utakmica upisavši pritom 19 pobjeda, 10 remija i 9 poraza, izborivši pritom i elitna kola kvalifikacija za europska prvenstva koja su zbog pandemije COVID-19 bila otkazana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimuniću je presudio zadnji kvalifikacijski ciklus u kojem je Hrvatska upisala slabe rezultate u skupini sa Češkom, Švedskom i Portugalom tj. osvojivši posljednje mjesto iz 3 utakmice s 1 remijem i 2 poraza. Sporno je mnogima bilo nepozivanje ili nedovoljno korištenje igrača Hajduka koji ove sezone igraju odlično, a ušli su i u završnicu juniorske Lige prvaka, a predsjednik HNS-a Marijan Kustić je izjavio:

“Zahvaljujem Josipu na uloženom trudu tijekom protekle četiri godine koliko je vodio hrvatsku U-19 reprezentaciju. Svojim iskustvom, znanjem i entuzijazmom sigurno je doprinio razvoju naših mladih nogometaša, a kao proslavljeni reprezentativac odlično im je mogao dočarati što znači i što predstavlja hrvatski dres. Drago mi je što smo zajednički prepoznali da je trenutak za promjenu, a Josipu želim puno uspjeha u daljnjoj karijeri – vrata hrvatskog nogometa uvijek će mu biti otvorena.”

Ime novog izbornika još nije poznato, a on će imati za cilj odvesti ovu reprezentaciju na prvo veliko natjecanje još od Europskog prvenstva 2016. na kojem je Hrvatska u skupini s Engleskom, Francuskom i Nizozemskom osvojila posljednje mjesto. Dio te generacije bili su Letica, Erlić, Soldo, Hudeček, Anočić, Moro, Lovren, Balić, Knežević, Brekalo i Brodić uz Nevistića, Plantaka, Božića, Ivanušeca, Čabraju, Fintića i Jakića, no protivnici predvođeni Bergwijnom, Mbappéom i ostalima bili su jednostavno prejaki.

Novi ciklus bit će prilika za neke od igrača iz postojećeg sastava, ali i one koji tek dolaze. Prema navedenim imenima iz 2016. godine, jasno je kako je kvalitetan rad u mlađim selekcijama reprezentacije itekako važan za daljnji razvoj igrača.

Komentari

Povezano