Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Josip Šutalo i Ajax stigli do pobjede nakon 10 utakmica

24. kolovoza ove godine, prije više od 2 mjeseca, Ajax je posljednji puta osjetio slast pobjede. Bila je to gostujuća utakmica protiv Ludogoretsa u playoffu Europa lige, a Kopljanici su slavili s visokih 4:1.

Ako ćemo tražiti posljednju domaću pobjedu, bilo je to još ranije, 12. kolovoza, a Ajax je s identičnih 4:1 slavio protiv Heraclesa u 1. kolu nizozemske Eredivisie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga su uslijedile serije katastrofalnih rezultata koje su za posljedicu imale smjenu trenera i sportskog direktora i generalnu upravljačku krizu kluba kakvu ovaj velikan u svojoj povijesti još nije proživio.

Odgođenu utakmicu s kraja rujna Ajax je tako večeras dočekao kao posljednjeplasirana ekipa nizozemske lige, a protivnik Volendam je ipak bio po mjeri, pa je ekipa novog trenera Johna van’t Schipa slavila s 2:0.

Pogotke su postigli Steven Bergwijn u 57. te Chuba Akpom u 89. minuti, a Ajax je tijekom cijelog susreta bio daleko bolja ekipa. 30 udaraca na gol, od čeka 10 u okvir vrata, 3 pogođene vratnice, 8 obrana gostujućeg vratara, 38 centaršuteva, statistički su pokazatelji dominacije na Johan Cruijff Areni koja je konačno dočekala malo radosti.

Hrvatski je reprezentativni stoper Josip Šutalo odigrao svih 90 minuta uz 9 čišćenja i 7/10 dobijenih duela te 86% točnosti, a za Ajax je svakako pohvalno što su i po prvi puta od 3. rujna uspjeli sačuvati vlastitu mrežu netaknutom.

Borna Sosa i Jakov Medić nisu bili ni na klupi.

Komentari

Povezano