Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Joško Jeličić: “Model upravljanja u Hajduku upućuje na socijalizam”

Nakon debakla hrvatskih klubova u Europi, Joško Jeličić je u studijskoj emisiji MAXSporta komentirao stanje u hrvatskom nogometu te podijelio svoja razmišljanja o porazima hrvatskih klubova.

Osjećam dozu zabrinutosti. Ovo nije izolirani slučaj. Rezultat ne determinira stanje na terenu, no ovo je pokazatelj, da već par godina hrvatski klubovi tonu po pitanu kvalitete. Taj narativ o podizanju kvalitete je svih ovih godina prodavanje magle. Gubimo korak s ozbiljnim nogometnom. Da nema Dinama naš koeficijent bi bio bitno lošiji. Bojim se i za budućnost hrvatske reprezentacije…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Joško Jelićić za MAXSport

Prva tema bio je posrtaj Osijeka.

Najviše je odgovoran njihov sportski direktor, što je i u redu ako su mu dali takve ovlasti. Bilo mi je fascinantno vidjeti igrače Osijek prilikom pucanja penala, većina njih se u životu nije poljubila niti obrijala. Tu je vidljivo koliko je sportski direktor imao problema u stvaranju momčadi, moraju imati širinu.

Joško Jelićić za MAXSport

Rijeka je na gostovanju u Švedskoj ispala od Elfsborga…

 Iskreno, mislim da je Rijeka bolja od Elfsborga. Tajming otkaza Sopića je potpuno promašen, neprofesionalno je to bilo. Ja iznimno poštujem Miškovića, poštujem i rezultate i trofeje, on može smijeniti trenera ako ima ružnu frizuru i blentave uši. No ne volim kad je netko licemjeran. Sjetimo se slučaja s Jakirom prošle sezone, želiš da treneri budu lojalni, a s druge strane gurneš čovjeka niz stepenice, bez razloga. Sopa nije dozvolio neke stvari, to je uzrok svega toga. Nema on što govorit Jakiru, u nogometu više nema romantike, ja poštujem svakog tko gleda svoje.

Joško Jeličić za MAXSport

Za kraj, Jeličić se dotaknuo Hajduka gdje je bio najoštriji. Pričalo se o posljedicama ispadanja iz Europe.

Ne bi pričao samo o posljedici. Imali smo primjer Dinama koji je imao problem upravljana, borbe za vlast. U Hajduku postoji model upravljanja na demokratski način. Nadzorni odbor ima najveći utjecaj, a uporno uvijek bježi od odgovornosti. Sve upućuje na socijalizam, svi bi uživali benefite a ne bi uzimali odgovornost.

Joško Jeličić za MAXSport

Nakon toga se dotaknuo i stanja u klubu.

Ono što je najapsurdnije je da je ovo najskuplja svlačionica u povijesti Hajduka. U startu je nametnuta teza o dvostrukoj kruni i grupnoj fazi, sada se mijenja narativ. Kalinić? Citirat ću Abrahama Lincolna, nekad je bolje šutjeti i biti smatran budalom nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju. On je u intervjuu pokazao da nije dobar za tu poziciju. Poslao je jasnu poruku igračima – vi niste za Hajduk, kao što i nisu, međutim to je jako loša komunikacija, ali on to ne smije reći. Zbog konteksta svlačionice i tih 120 tisuća pretplatnika. On mora slati drugačije poruke, a s druge strane nije doveo nikoga. Izlaz iz ove situacije? Ako se 13 godina radi jedno te isto, stalno mijenjaš sve, krećeš ispočetka, u tom procesu nešto ne štima. Nadzorni odbor ne smije imati takve ovlasti.Tko su sad ti ljudi, koja su njihova znanja? A neće preuzimati odgovornost.

Joško Jeličić za MAXSport
Komentari

Povezano