Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jude Bellingham trećim pogotkom u dvije utakmice donio slavlje Real Madridu

Kroz subotnje popodne i večer na rasporedu su bile tri utakmice drugog kola španjolske La Lige. Prva na rasporedu bila je ona u 17 sati između Real Sociedada i Celte Vigo.

Prvu priliku na susretu vidjeli smo već u drugoj minuti od strane domaćina iz Sociedada kada je Carlos Fernández pucao glavom, no njegov pokušaj odlično je obranio gostujući vratar Iván Villar. Osam minuta kasnije probudili su se gosti kada je Hugo Sotelo uputio udarac koji je odsjeo na desnoj vratnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poprilično dinamičnog početka susreta Real Sociedad je poveo u 22. minuti kada je Takefusa Kubo odlično ubacio s desne strane i na drugoj vratnici pronašao samog Andera Barrenetxea koji potpuno sam posprema ma loptu u mrežu. Domaćini su bili bolji, tražili su drugi pogodak, a najbliže su mu bili u petoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela kada je Brais Méndez prekrasnim udarcem pogodio okvir gola.

U drugom poluvremenu potpuna promjena situacije na terenu, a Celta je preuzela konce igre i bila puno bolji protivnik. Prijetili su u 48. i 63. minuti preko Jonathana Bambe i Iaga Aspasa, prvi pokušaj je obranio domaći vratar Álex Remiro dok je pokušaj Aspasa glavom otišao tik uz desnu vratnicu.

Pred sam kraj susreta gosti iz Viga su dodatno pritisnuli, prijetili ponovno preko Aspasa i Óscara Mingueze, a na kraju im se to isplatilo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Baš se Mingueza najbolje snašao nakon gužve u kaznenom prostoru i pospremio loptu u mrežu iz neposredne blizine. Domaćinima iz Sociedada nije se isplatilo čuvanje minimalne prednosti u drugom dijelu.

Na kraju ih je to koštalo, iako ih je vratar Remiro spašavao skoro do samog kraja te završio susret sa šest obrana. Nakon što su u prvom kolu protiv Girone također ispustili prednost od 1:0, sada im se ponovila identična greška. Celta je s druge strane upisala prvi bod u sezoni nakon poraza od Osasune u prvom kolu.

U drugoj utakmici večeri od 19:30h, Real Madrid je igrao protiv ekipe s kojom je imao nevjerojatan niz od 7 uzastopnih pobjeda, a posljednji poraz upisao je još 2. veljače 2008. godine – Almeríje. Ekipa Carla Ancelottija koja je, nakon vratara Courtoisa, prošlog tjedna na dulje razdoblje ostala i bez važnog kotačića Militaoa, loše je krenula u utakmicu i gubila 1:0 već u 3. minuti. Po lijevoj je strani prošao kapetan domaćih Lucas Robertone i ubacio za Sergija Arribasa koji kroz ruke vratara Lunina postiže pogodak za erupciju oduševljenja ispunjenog Estadija del Mediterraneo.

Real je spretno i sretno stigao do izjednačenja nakon što je Valverdeova lopta na putu prema golu pogodila Bellinghama koji je bio na rubu zaleđa, no dobro se snašao i poslao je u malu mrežicu za izjednačenje.

Nastavio je Real prijetiti preko raspoloženih Viniciusa i Rodryga, no pogodak za 2:1 postigao je ponovno Bellingham, pokazavši koliko će biti važan kotačić u igri Real Madrida ove sezone. Postao je ujedno Bellingham i prvi igrač Real Madrida koji je u prva dva nastupa za klub zabijao, još od Cristiana Ronalda 2009. godine.

Nije briljantni engleski veznjak stao na tome, već je u 73. minuti asistirao Viniciusu koji je lijepim lob udarcem savladao vratara Luisa Maximiliana za konačnih 3:1. Luka Modrić u igru je ušao u 72. minuti te smirio loptu u ključnim trenucima za mirno privođenje utakmice kraju.

U posljednjoj utakmici večeri, Osasuna je na domaćem terenu u derbiju Navarre i Baskije protiv Athletic Bilbaoa izgubila s 2:0. Pogotke su postigli Williams u 11. te Guruzeta u 20. minuti, a niti crveni karton za Oihana Sanceta u 59. minuti nije poremetio ekipu Ernesta Valverdea koja je izdržala pritisak domaćih i privela utakmicu kraju. Za domaće je svih 90 minuta odigrao Ante Budimir uz malo sudjelovanja u igri, anuliran od protivničkih stopera Paredesa i Viviana.

Komentari

Povezano