Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Judo Grand Prix: Katarina Krišto osvojila prvo zlato u profesionalnoj karijeri, Oberan brončana

Nastavljaju se nizati veliki uspjesi hrvatskih predstavnika u borilačkim sportovima. Nakon berbe medalja koja još uvijek traje na Svjetskom prvenstvu u taekwondou, danas su u dalekom Tadžikistanu dvije judašice osvojile medalje na Grand Prixu.

U kategoriji do 63 kilograma, zlatom se okitila Katarina Krišto, dok je broncu osvojila Iva Oberan. Krišto se, na račun Fusen Gachija, odnosno ne pojavljivanja protivnice plasirala u treće kolo bez ijedne borbe, a prvu pravu pobjedu je ostvarila protiv Kamile Badurove koja nastupa pod neutralnom zastavom. Katarina je trijumfirala tako što je Badurova zaradila tri shida (opomene).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale je izborila pobjedom waza-arijem protiv Alžirke Amine Belkadi, dok je do svoje prve zlatne medalje s Grand Prixa također stigla poslije waza-arija protiv Španjolke Sarai Padille Guerrero. Ovo je za 21-godišnjakinju najveći uspjeh u profesionalnoj karijeri.

Veliko slavlje Hrvatica je kompletirala Iva Oberan koja je u istoj kategoriji osvojila broncu. Iva je nakon samo 49 sekundi borbe u drugom kolu svladala Daliju Liluashvili koja također nastupa pod neutralnom zastavom, dok je u četvrtfinalu poražena od Austrijanke Lubjane Piovesane waza-arijem.

Uslijedile su borbe u repesažu u kojima je Iva najprije svladala Nijemicu Denu Pohl, dok je u borbi za broncu svladala spomenutu Aminu Belkadi ipponom poslije samo jedne minute. Za Oberan je ovo treća medalja s Grand Prixa u karijeri nakon što je u portugalskoj Almadi osvojila srebro 2022. te broncu u siječnju ove godine.

Komentari

Povezano