Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jug i Primorje gostujućim pobjedama izborili četvrtfinale Eurokupa

Vaterpolisti Primorja i Juga su danas uskočili u bazene u Tbilisiju i Budimpešti u okviru uzvratnih utakmica osmine finala vaterpolskog Eurokupa. Obje hrvatske momčadi su donijele prednost iz domaćih susreta te su ju uspješno obranili pobjedama na gostovanju za plasman u četvrtfinale.

Riječani su nakon pobjede od 8:7 na Kantridi u prvoj utakmici osmine finala Eurokupa danas bili još uvjerljiviji te su ostvarili dominantnu pobjedu od 20:15 protiv Dinamo Tbilisija. Bila je to utakmica u kojoj smo, uz 35 pogodaka, vidjeli i 35 isključenja i čak 10 peteraca uključujući sedam u završnih osam minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O dominantnoj predstavi Primorja dovoljno govori podatak da su Gruzijci vodili samo jednom i to u petoj minuti kada je Besarion Akhvlediani zabio iz peterca za 3:2. Nakon toga je uslijedio niz od 5-1 kojim su izabranici Igora Hinića otišli na 7:4 te je do kraja prednost samo rasla.

Primorje su do velikog trijumfa i plasmana u četvrtfinale predvodili Kas Te Riele s pet pogodaka, dok su po četiri dodali Tin Brubnjak i Darko Brguljan.

Nakon njih su u bazen uskočili i hrvatski viceprvaci, vaterpolisti Juga. Oni su u Budimpeštu kod Vasasa donijeli prednost od 12:11, a nakon što su Mađari postigli prvi gol na večerašnjem susretu, Dubrovčani su nanizali pet zaredom i došli do velike prednosti. Sjajan je u tom razdoblju bio Franko Lazić s tri pogotka.

Održavali su vaterpolisti Juga 2-3 pogotka prednosti do 21. minute u kojoj je Akos Marton Konarik zabio za 6:7. Maro Joković je u drugom napadu četvrte dionice vratio Jug u vodstvo od dva pogotka razlike. Nikola Dedović je smanjio zaostatak na 8:7, no njemu je odmah odgovorio Filip Kržić za 9:7. S tim se rezultatom ušlo u završne tri i pol minute utakmice, a do kraja ogleda smo vidjeli tek jedan gol i to onaj Gergelyja Zoltana Buriana samo sekundu prije kraja za konačnih 9:8.

Jug je tako s ukupnih 21:19 izborio plasman u četvrtfinale, a večeras ih je do slavlja predvodio Franko Lazić s tri gola.

Komentari

Povezano