Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jug na korak od grupne faze Lige prvaka, Primorje upisalo poraz

Vaterpolska sezona se vratila, a ovog vikenda se igraju kvalifikacije za Ligu prvaka. Hrvatski vaterpolo u elitnom europskom natjecanju ove sezone ima tri predstavnika – splitski Jadran je kao prvak izborio izravan plasman u glavnu fazu natjecanja, dok su dubrovački Jug i riječko Primorje svoj put započeli u kvalifikacijama.

Vaterpolisti Juga su u Gružu domaćini skupine D te su u prva dva nastupa ubilježili dvije pobjede. U prvom kolu su bili bolji od Dinama iz Bukurešta s uvjerljivih 16-4, a do slavlja su ih vodili Sergi Cabanas Pegado s četiri gola te Hannes Daube i Rino Burić sa po 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas su u drugom kolu deklasirali i francuski Tourcoing sa 17-8, a posebno su inspirirani bili u drugoj četvrtini u kojoj su postigli čak devet pogodaka. Najefikasniji su bili Ivan Vukojević s četiri te Daube s tri gola.

U posljednjem kolu će igrati protiv OSC Ujbude iz Budimpešte, a eventualnom pobjedom će izboriti plasman u glavnu fazu Lige prvaka gdje ih čekaju Pro Recco, Olympiacos i Dinamo Tbilisi.

Riječko Primorje nakon dva kola ima jednu pobjedu i jedan poraz te će teško do plasmana u Ligu prvaka. U prvom nastupu su svladali rumunjsku Oradeu, domaćina turnira s 10-7, no u današnjem ogledu su poraženi od grčkog Vouliagmenija s 14-12. Grci su već u prvoj četvrtini ostvarili prednost od 5-1 te su vaterpolisti Primorja bili u konstantnoj potjeri za njima, no nisu uspjeli napraviti preokret.

U više navrata su dolazili na -1, posljednji put pogotkom Tina Brubnjaka za 12-13, ali u konačnici je Nikolaos Papasifakis svojim golom 46 sekundi prije kraja utakmice razriješio pitanje pobjednika.

U trećem kolu Riječani igraju protiv talijanske Ortigije, no više ne ovise sami o sebi. U slučaju da ne zauzmu prvo mjesto, sezonu će nastaviti u EuroCupu.

Komentari

Povezano