Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jug po osmi uzastopni put na završnici Lige prvaka

Vaterpolisti Juga su u petak navečer, u utakmici 13. kola skupine B Lige prvaka, na gostovanju kod Marseillea poraženi rezultatom 15:11 (3:4, 4:2, 3:2, 5:3), no usprkos tom porazu su osigurali plasman na završnicu osam najboljih klubova Europe. Francuzima je za ostanak u igri za plasman na Final Eight bila potrebna pobjeda od barem 6 golova razlike.

Gospari su prvi došli do vodstva jer u prvom napadu na utakmici, gol postiže Marko Žuvela. Odgovor Marseillea je uslijedio u vidu dva uzastopna pogotka hrvatskog reprezentativca Ante Vukičevića koji tako donosi prvu prednost domaćima (2:1). Do drugog vodstva su Dubrovčani stigli stotinjak sekundi prije kraja prve četvrtine kada pogodak za 4:3 postiže Konstantinos Kakaris, a upravo se s tim rezultatom otišlo na prvi predah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Loren Fatović je početkom druge četvrtine doveo Dubrovčane u vodstvo od 5:3, no onda domaći vaterpolisti prave seriju od 4:0 te tako dolaze do prednosti od 7:5. Fatović je svojim trećim golom na utakmici, dvije sekunde prije kraja poluvremena, postavio konačnih 7:6.

Do kraja susreta je ta prednost francuskog prvaka varirala između dva i pet pogodaka razlike, a Jug nikako nije mogao nanizati 3-4 gola te tako smanjiti zaostatak i zakomplicirati utakmicu. Treba reći kako su vaterpolisti Marseillea do najvećih +5 (14:9) stigli pet minuta prije kraja utakmice pogotkom Uroša Ćućkovića, međutim Loren Fatović i Matijas Biljaka svojim pogotcima unose mir u redovima Dubrovčana. U konačnici je Marseille slavio s 15:11, ali to im nije bilo dovoljno za nastavak nade za plasman na Final Eight u Beogradu.

U redovima domaćih je hrvatski reprezentativac Ante Vukičević bio najbolji strijelac s četiri pogotka, dok je isti broj pogodaka za Jug zabio Loren Fatović, a jedan manje je dodao Marko Žuvela. Iznimno dobar nastup je s 15 obrana imao i vratar Juga – Toni Popadić.

Dubrovčanima je ovo osmi uzastopni plasman na završnicu Lige prvaka, a posljednji put su ju preskočili u sezoni 2013./14. kada im je izmakla za samo jedan jedini bod.

Jugaši su dosad četiri puta osvajali naslov Lige prvaka – 1981., 2001., 2006. i 2016. godine te su u ovom trenutku samo Pro Recco (10), Mladost (7) i Partizan (7) u više navrata osvajali ovo prestižno natjecanje.

Komentari

Povezano