Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jug postavio rekord sezone u pobjedi u Ligi prvaka

Vaterpolisti Juga su ostvarili prvu pobjedu u novoj sezoni Lige prvaka. Nakon što su u prva dva kola izgubili od Olympiacosa i Pro Recca, “Gospari” su danas opravdali status favorita te su u Tbilisiju svladali Dinamo rezultatom 12:5.

Doprvaci Hrvatske nisu dozvolili niti jedan jedini gol Gruzijcima u prve dvije dionice, dok su oni postigli njih pet. Kao i u većini utakmica ove sezone, istaknuo se Hannes Daube s dva zgoditka. Treba istaknuti kako je momčad Dinama tako postala prva ekipa koja je u ovosezonskoj Ligi prvaka ostala bez pogotka u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon četiri minute igre u drugom poluvremenu, Jug je došao do velike prednosti od 8:0 golovima Mare Jokovića, Rina Burića i Filipa Kržića. Na prvi pogodak Dinama se čekalo sve do 21. minute utakmice kada je Stefan Pješivac zabio u situaciji s dva igrača više za 8:1.

Do kraja susreta se igralo “gol za gol” pa su vaterpolisti Juga slavili s uvjerljivih 12:5 za svoju prvu pobjedu u Ligi prvaka ove sezone. Dodajmo i da je Jug tako postavio rekord po najmanjem broju primljenih pogodaka u jednoj utakmici ovosezonske Lige prvaka.

Najefikasniji u redovima Juga je bio Hannes Daube koji je zabio pet pogodaka, dok su po dva dodali Rino Burić i Marko Žuvela. Nakon tri odigrana kola, Jug ima četiri boda na svom kontu, dok je Dinamo Tbilisi na okrugloj nuli.

Komentari

Povezano