Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jug proslavio titulu regionalnog prvaka u Beogradu

Vaterpolisti dubrovačkog Juga su po rekordni 5. put u povijesti osvojili Regionalnu ligu nakon što su danas do trofeja stigli poslije boljeg izvođenja peteraca u finalu protiv splitskog Jadrana rezultatom 14:12 (2:1, 4:3, 2:3, 2:3, 4:2).

Dalmatinski derbi u Beogradu su bolje otvorili Dubrovčani te su prvu četvrtinu dobili s 2:1, a do prve osjetnije prednosti su stigli sredinom druge četvrtine kada su golovima Lorena Fatovića, Hrvoja Zvona i Tonija Mozare došli do vodstva od 3 pogotka razlike (5:2). Splićani se nisu predavali pa do kraja treće četvrtine dolaze na -1, a Duje Pejković svojim pogotkom u prvom napadu četvrte četvrtine izjednačava na 8:8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To izjednačenje je trajalo samo jedan napad jer na drugoj strani Marko Žuvela vraća Jug u vodstvo. Jadran do prvog vodstva na utakmici dolazi na 2:05 do kraja susreta golovima Luke Bukića i Rina Burića, polufinalnog heroja. Ipak, 20 sekundi prije kraja finala je Konstantinos Kakaris izjednačio na 10:10 i gledali smo peterce koji su obilježili ovaj Final Four.

U raspucavanju su sva četiri Jugaša (Lazić, Joković, Fatović i Kakaris) bila precizna, dok su za Jadran prva dva peterca Ivan Domagoj Zović i Luka Bukić propustili realizirati te je Jug na koncu slavio s ukupnih 14:12. Najbolji strijelac u redovima prvaka je bio Konstantinos Kakaris s 3 pogotka, dok su Toni Mozara i Loren Fatović postigli po 2. Kod poraženih je Luka Bukić zabio 4. Nagradu za MVP-a Final Foura je dobio vratar Juga – Toni Popadić.

Za Jug je ovo 5. titula regionalnog prvaka u povijesti nakon što su naslov prethodno osvajali u sezonama 2008./09., 2015./16., 2016./17. i 2017./18., dok je Jadran po drugi uzastopni put igrao finale i u oba navrata su poraženi.

Komentari

Povezano