Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jug sekundu prije kraja izvukao bod u Ligi prvaka

U utakmici 11. kola Lige prvaka između Juga i Ferencvarosa gledali smo pravu dramu koja je trajala do doslovno posljednje sekunde utakmice. Završni rezultat je bio 12:12, a posljednji gol na susretu je bio onaj Franka Lazića kada je sekundu prije kraja izjednačio.

Mađari su poveli s 2:0, a Dubrovčani su brzo vratili rezultat na 2:2. Međutim, prilike za vodstvo nije bilo pa je tako Ferencvaros držao prednost, a Jug bi se vraćao. Gledali smo tu situaciju u prvoj i drugoj četvrtini te se na poluvrijeme otišlo sa 6:5 u korist mađarske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj četvrtini gledamo rapsodiju Juga. Niti jednom Mađari nisu uspjeli zabiti gol, dok su Dubrovčani konstantno prijetili gostujućem vrataru. Tri puta su zabili i otišli na prednost od 8:6, a da nije bilo bravura golmana Vogela, rezultat bi bio i veći.

U zadnjoj četvrtini su se gosti ipak vratili i došli do izjednačenja, a nakon toga je uslijedio spektakl. Jug je poveo s 10:9, Ferencvaros s 90 sekundi do kraja preokreće na 11:10, a Lazić zabija 45 sekundi prije kraja za 11:11. Ferencvaros u zadnjim sekundama ima igrača više i sa samo 11 sekundi na satu zabija gol za koji se činilo da će biti i posljednji. Ipak, Lazić je provukao u zadnjoj sekundi loptu u bliži kut golmana čime je Jug osvojio bod u borbi za doigravanja Lige prvaka.

Jug u zadnja tri kola ima dva teška susreta, doma protiv Novog Beograda koji je drugi u njihovoj skupini te gostovanje kod Brescije koja je upisala tek jedan poraz i drži prvo mjesto. Pozitivna stvar za Jug je što su prije samo dva tjedna slavili protiv Novog Beograda u regionalnoj ligi pa će u tu utakmicu sigurno ući s psihološkom prednošću. Uz te dvije utakmice, čeka ih i gostovanje kod Marseillea kojem prijeti i zadnje mjesto skupine.

Jug ispred petoplasiranog Spandaua ima 4 boda prednosti te je za vjerovati kako će se održati na mjestu koje ih vodi u Beograd na završnicu Lige prvaka odnosno Final 8.

Komentari

Povezano