Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jug umalo upisao veliku pobjedu

Jug Adriatic osiguranje je pred svojom publikom ugostio srpskog prvaka, Novi Beograd, u 12. kolu skupine B Lige prvaka. Iako je bod protiv ovako jakog protivnika dobar rezultat, Jug je bio izuzetno blizu pobjede, ali i matematički osiguranog plasmana u završnicu Lige prvaka. Utakmica je završena rezultatom 11:11.

Novi Beograd je otvorio susret izuzetno dobro te su držali vodstvo od 3:0. Jug je imao dosta problema u napadu, čak i u situacijama kada bi imao igrača više, no do kraja poluvremena su se ipak vratili u utakmicu pa se na predah otišlo s rezultatom 5:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazak u drugo poluvrijeme je izgledao identično kao početak prvog. Novi Beograd zabija tri uzastopna gola te vodi s 8:5, a u posljednju četvrtinu se ulazi s 9:6 u korist gostiju. Jug u njoj radi promjene u obrani, dok u napadu zabijaju redom Lazić, Žuvela i Joković.

Na semaforu je stajalo 10:10 u zadnjoj minuti kada sjajni golman Popadić brani udarac, a nakon toga Lazić zabija za prvo vodstvo Juga na utakmici s 21 sekundom do kraja susreta. Gosti ipak nisu upali u paniku pa Nikola Jakšić zabija sekundu prije kraja za izjednačenje i konačnih 11:11.

Maro Joković je zabio tri gola za Jug, a po dva su zabili Loren Fatović Franko Lazić, dok je Strahinja Rašović zabio četiri gola za Novi Beograd.

Pola sata nakon utakmice se saznalo da je Jug mogao pobjedom i osigurati plasman u završnicu Lige prvaka jer je Spandau 04, petoplasirani na tablici, iznenađujuće izgubio kod kuće od OSC Budimpešte. Jug je četvrti na tablici sa 16 bodova, pet više od Spandaua 04 te će im jedna pobjeda u posljednja dva kola osigurati plasman, a s obzirom na to da gostuju u 13. kolu kod uvjerljivo posljednjeg Marseillea, vjerujemo da će se isto i dogoditi. Čak i da se ne dogodi, teško je očekivati scenarij u kojem će Spandau slaviti u obje utakmice do kraja.

Komentari

Povezano