Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jug uvjerljivom pobjedom otvorio kvalifikacije Lige prvaka

Vaterpolisti Juga su uspješno započeli put ka grupnoj fazi Lige prvaka. Dubrovčani su u prvom kolu kvalifikacijskog turnira u Gružu s 15:8 svladali Dinamo Bukurešt čime su opravdali status favorita.

Dvoboj je bio napet tek u prvoj četvrtini. Nakon što je Filip Kržić doveo Jug u prednost od 1:0, Rumunji su preko Cosmina Radua i Ionuta Vranceanua došli do vodstva od 2:1. Maro Joković je poslije toga izjednačio na 2:2, dok je Matei Ioan Lutescu vratio Dinamo u prednost od 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To će se pokazati posljednjim vodstvom rumunjske momčadi na susretu jer je najprije Ivuša Burđelez izjednačio na 3:3 što je bio konačni rezultat prve dionice, a to je bio pokretač niza od čak sedam uzastopnih pogodaka “Gospara” za ogromnih 9:3 poslije prvog dijela. Riječanin Niko Čubranić, koji je ovog ljeta prešao iz Primorja u Dinamo Bukurešt, je prekinuo niz Juga smanjivši zaostatak na 9:4, no do kraja treće dionice su vaterpolisti Juga s nova tri gola otišli na maksimalnih +8.

U četvrtoj dionici je došlo do izvjesnog pada u igri hrvatskih doprvaka koji su osigurali pobjedu, a to su vaterpolisti Dinama iskoristili pa su na krilima Čubranića spustili zaostatak na -5. Ipak, u završnici se istaknuo vratar Toni Popadić s dva obranjena peterca te je Jug na kraju slavio s glatkih 15:8.

Jug su do trijumfa predvodili Filip Kržić i Maro Joković s po tri pogotka, dok je na drugoj strani tri gol zabio Niko Čubranić. Uz Jug i Dinamo, na kvalifikacijskom turniru u Dubrovniku nastupaju još i Barcelona, Jadran Herceg Novi i Banja Luka, a Dubrovčane sutra od 18:30 sati očekuje meč protiv crnogorskog Jadrana.

Komentari

Povezano