Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Julián Álvarez odveo City do pobjede i nastavka fenomenalnog niza

Iako su kroz sezonu imali periode kašljucanja izgleda kako se Manchester City vraća na stare staze. Večeras su u 22. kolu Premier lige na domaćem terenu svladali Burnley 3:1 i tako stigli do osme uzastopne pobjede u svim natjecanjima. Ovog puta junak susreta bio je Julián Álvarez koji je postigao dva pogotka, dok je treći bio djelo Rodrija.

City je od samog početka očekivano zagospodario terenom. Obrambenu liniju postavili su vrlo visoko na terenu i preuzeli posjed lopte, a to im se isplatilo u 16. minuti kada je momčad Pepa Guardiole stigla do vodstva. Matheus Nunes je s desne strane lijepo pronašao Álvareza koji je glavom pospremio loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo šest minuta kasnije strijelac je ponovno argentinski napadač, a ovaj put asistirao mu je sjajni Kevin De Bruyne koji je momčad Burnleya uhvatio na spavanju. Lukavo je izveo slobodni udarac nakon kojeg je prizemnom loptom uposlio Álvareza kojem je to bio sedmi pogodak u posljednjih sedam utakmica. Također, postao je deseti igrač koji je postigao dva ili više gola na svoj rođendan, ali on je sa svoje 24. godine najmlađi kojem je to pošlo za nogom.

Nije se praktički ni krenulo s centra kada je nakon manje od pola minute igre drugog poluvremena City stigao do trećeg pogotka. Ponovno je akcija krenula od De Bruynea koji je odigrao za Phila Fodena, a ovaj u nastavku akcije asistirao Rodriju za potvrdu pobjede. Utješni pogodak za goste postigao je Ameen Al-Dakhil u samoj završnici susreta, točnije u trećoj minute sudačke nadoknade.

Bio je ovo i svojevrsni povratak dvojice ključnih igrača za Pepovu momčad. De Bruyne je započeo utakmicu u početnom sastavu po prvi puta još od 11. kolovoza i utakmice baš protiv Burnleya. Erling Haaland je također po prvi puta zaigrao nakon ozljede i susreta protiv Aston Ville početkom prosinca.

Hrvatski reprezentativci nastupili su za momčad Cityja pa je tako Joško Gvardiol odigrao cijeli susret, dok je Mateo Kovačić u igru ušao u 87. minuti.

City ne zna za poraz upravo od spomenute utakmice protiv Ville, a od tada do danas su upisali deset pobjeda i jedan remi. S ova tri boda popeli su se na drugo mjesto ljestvice s 46 bodova i utakmicom manje od vodećeg Liverpoola. Burnley pak nastavlja svoju borbu za opstanak, a trenutno se nalaze na pretposljednjem mjestu s 12 osvojenih bodova u 22 odigrana kola.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano