Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Junak Atalantinog slavlja je uspio nešto što nitko nije gotovo 50 godina

Prvi ovosezonski poraz upisao je Bayer Leverkusen protiv rastrčane, agresivne i razigrane Atalante koja je s velikih 3:0 iznenadila njemačkog prvaka i osvojila UEFA Europsku ligu u Dublinu.

Zanimljivo, ovo je tek drugi trofej ekipe iz Bergama u njihovoj povijesti, nakon što su 1963. godine osvojili svoj jedini ikad trofej, Talijanski kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, postali su prva talijanska ekipa koja je osvojila Europa ligu tj. nekadašnji Kup UEFA nakon Parme koja je to uspjela 1999. godine.

Briljantni nigerijski krilni napadač, 26-godišnji Ademola Lookman, bio je apsolutni junak večeri s trogotkom kojeg je pospremio iza leđa Bayerovog golmana Mateja Kovara. Time se upisao u povijest finala europskih klupskih nogometnih natjecanja kao peti igrač koji je postigao tri pogotka u finalu jednog natjecanja nakon Ferenca Puskasa koji je to uspio za Real Madrid u finalu Kupova prvaka 1960. i 1962., Alfreda Di Stefana za Real Madrid također u finalu Kupa prvaka 1960., Pierina Pratija za Milan u finalu Kupa prvaka 1969. te Juppa Heynckesa za Borussiju Monchengladbach u finalu Kupa UEFA-e 1975. godine.

Komentari

Povezano