Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Juniori Hajduka u finalu Lige prvaka!

Hajduk je u polufinalu Lige prvaka mladih iliti službenim nazivom UEFA Youth League pred 8.000 gledatelja u Ženevi pobijedio Milan rezultatom 3:1 i plasirao se u povijesno finale koje će igrati protiv nizozemskog AZ Alkmaara!

Strijelci za Hajduk su bili Jere Vrcić u 51. minuti, Rokas Pukštas u 69. minuti te Šimun Hrgović u 76. minuti, a poraz je za Milan ublažio Kevin Zeroli u 83. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih 10 minuta utakmice nismo vidjeli veća uzbuđenja. Obje momčadi su u utakmicu ušle s velikim respektom prema protivniku, a težina uloga ulaska u finale se osjećala u zraku. Hajduk se postavio u srednji blok s čestim izlascima u pritisak, te su tako i oduzeli nekoliko lopti u centralnoj zoni, ali nedostajalo je preciznosti s loptom u nogama kako bi se nešto konkretno dogodilo.

Prva prilika pred vratima Milana se dogodila u 17. minuti kada je Rokas Pukštas ušao u kazneni prostor s desne strane i uputio oštar prizemni centaršut kroz peterac, ali nitko nije stigao reagirati na tu loptu. Hajduk je sve više uzimao primat na terenu kako smo se bližili 30. minuti, a velike probleme obrani Milana je radio Pukštas kojeg je Hajduk spustio u juniore za Final Four ovog natjecanja. Milan je također izlazio u poluopasne situacije te uputio nekoliko udaraca, ali dojam je bio da Bili kontroliraju zbivanja na terenu unatoč izostanku prave opasnosti za gol Milana.

U 29. minuti, u jeku dobre igre Hajduka, desni bek “Rossonera” Michele Casali je ušao s bočne pozicije na vrh kaznenog prostora i oštro pucao u bliži kut, a njegov udarac Borna Buljan odbija u udarac iz kuta. Iz tog udarca iz kuta se dogodila i najbolja šansa poluvremena. Najviši u skoku je bio Hugo Cuenca koji snažnim udarcem glavom trese gredu. Sreća je u ovoj situaciji bila strani “Bilih Tića”. Minutu kasnije, Noa Skoko je krenuo u opasan prodor po sredini, a Casali ga grubo ruši i zarađuje prvi žuti karton na utakmici. S druge strane odmah uzvraća Luka Vušković koji također zarađuje žuti karton za počinjeni prekršaj.

Kako se poluvrijeme bližilo kraju, momentum utakmice je sve više prelazio na stranu Milana koji je bio opasnija momčad i dominirao posjedom. Hajduk se povukao u duboki blok te se branio u formaciji 5-4-1 gdje se Ante Kavelj spuštao u zadnju liniju. Bili su vrebali kontre, a jedna takva je došla u 42. minuti kada je Roko Brajković povukao loptu od centra i s 20 metara uputio prvi udarac Hajduka na utakmici malo pored gola. U 45. minuti je loptu zadnjoj trećini primio ponovno Pukštas i izborio slobodni udarac s desne strane. Pokušao je Hajduk zaprijetiti uvježbanom kombinacijom, ali su se spetljali i izgubili loptu. Na poluvrijeme se otišlo bez golova.

Sofascore – statistika na poluvremenu

U drugo poluvrijeme se ušlo u sličnom ritmu, ali Hajduk je dva puta oduzeo loptu i došao u opasnu zonu Milana. Iz takve situacije Hajduk u 51. minuti dolazi u vodstvo! Fantastično je probio desnu stranu Brajković i ušao u kazneni prostor. U sredini je Mate Antunović sjajnom kretnjom odvukao stopere Milana za sobom na prvu vratnicu, a Brajković preciznim dodavanjem pronalazi na drugoj stativi usamljenog Jeru Vrcića koji snažnim udarcem zabija za vodstvo 1:0.

Par minuta kasnije Cuenca upućuje opasan udarac izvana koji Buljan odbija u novi udarac iz kuta. Stoperi Hajduka su prvi pokušaj izbacili u novi udarac iz kuta, a nakon drugog se lopta odbila izvan kaznenog prostora gdje Poljak Dariusz Stalmach upućuje opasan prizemni udarac, a Buljan sigurno hvata loptu. U 55. minuti nakon duge lopte Victora Eletua, napadač Youns El Hilali ostaje sam u kaznenom prostoru Hajduka, ali puca pomalo nezgrapno i Buljan ponovno odbija u novi udarac iz kuta.

Milan nakon toga silovito napada i stalno prijeti, a u 62. minuti je, nakon još jednog udarca iz kuta, loptu s gol crte očistio Šimun Hrgović. Trener Marijan Budimir reagira te u 65. minuti iz igre vadi Antunovića i Skoku, a u igru ulaze Krešimir Nazor i Tomislav Arković. Time je prešao na igru sa 3 stopera u nadi da će dobiti veću kontrolu igre jer se Milan opasno razmahao.

I odmah se Budimiru isplatilo jer je Hajduk zabio samo nekoliko minuta kasnije za povećanje vodstva. U 68. minuti, Hajduk je izborio udarac iz kuta koji je izveo Brajković, a najviši u skoku je Rokas Pukštas koji glavom zakucava za vodstvo Hajduka 2:0! Brajković je upisao svoju drugu asistenciju na utakmici, a Pukštas poslao u delirij navijače Hajduka koji su u velikom broju došli podržati svoje juniore.

Mijenja tada i trener Milana Ignazio Abate. Iz igre su izašli Stalmach i Diego Sia, a ušli su Gabriele Alesi i Chaka Traorè. Milan svim silama pokušava doći do gola za povratak u utakmicu. El Hilali u 71. minuti upućuje udarac iznad gola, a par minuta kasnije isto je napravio Alessi.

U 76. minuti Hajduk vodi 3:0! Kapetan Milana, Andrei Coubis se poigravao u svom kaznenom prostoru blizu korner linije, a Šimun Hrgović je kaznio njegovu nonšalanciju te oteo loptu i udarcem kroz noge vratara doveo Hajduk u ogromnu prednost i na koračić od finala. Bio je to treći udarac u okvir gola koji su uputili Splićani i treći pogodak.

U 83. minuti Milan smanjuje na 3:1. Kevin Zeroli je pucao s vrha kaznenog prostora, lopta je prošla kroz noge Pukštasa, a Buljan ne intervenira najbolje te mu lopta ispod ruke uz lagani dodir ipak ulazi u gol.

Minutu poslije Vušković opasno prijeti iz slobodnog udarca iz velike udaljenosti, ali lopta zamalo prolazi pokraj desne vratnice. Do kraja utakmice se Hajduk duboko povukao i grčevito branio, ali igrači Milana nisu stvorili neku jako opasnu situaciju unatoč stalnom pritisku. Hilali je u 96. minuti poslao loptu daleko iznad gola i ogromno slavlje je moglo započeti. Hajduk je u finalu UEFA Youth League!

Fenomenalan i povijesni uspjeh Hajdukovih juniora, ali priča nije još gotova. Hajduk će u finalu, u ponedjeljak u 18:00 sati igrati za naslov prvaka Europe protiv juniora AZ Alkmaara koji su izbacili Sporting nakon boljeg izvođenja penala. Sretno “Bili Tići”!

Komentari

Povezano