Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Juranovićev Union nastavio katastrofalan niz, Kramarić se vratio u porazu od Leverkusena

Kako to već obično biva, subotnje popodne rezervirano je za utakmice njemačke Bundeslige. U desetom kolu njih pet je odigrano u terminu od 15 sati i 30 minuta.

Hoffenheim – Bayer Leverkusen (2:3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayer Leverkusen je na gostovanje kod Hoffenheima dolazio u fantastičnoj formi, a u tom tonu su nastavili i u ovom kolu. Poveli su već u devetoj minuti preko Floriana Wirtza, dok je pred sam kraj prvog dijela momčad Xabija Alonsa povećala svoju prednost preko Alejandra Grimalda.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je na poluvremenu ušao u igru, a s njegovim ulaskom poklopio se i nešto lošiji period Leverkusena na terenu. Tako je Hoffenheim u 56. i 58. minuti stigao do izjednačenja golovima Antona Stacha i Wouta Weghorsta. Domaćini su u drugom dijelu bili bolja ekipa, no ponovno se ukazao Grimaldo koji je svojim drugim pogotkom na susretu donio sva tri boda svojoj ekipi.

Leverkusen je tako nastavio svoj fenomenalan niz, ovo im je bila deseta pobjeda u nizu u svim natjecanjima, dok u prvenstvu i dalje drže prvo mjesto na tablici. Andrej Kramarić je za Hoffenheim ušao u 78. minuti te tako upisao prve minute na terenu još od kraja rujna.

Union Berlin – Eintracht Frankfurt (0:3)

U sasvim suprotnoj situaciji od Leverkusena nalazi se ekipa Union Berlina. Naime, momčad za koju inače nastupa naš Josip Juranović upisala je 12. uzastopni poraz u svim natjecanjima. Ovog puta bolji je bio Eintracht iz Frankfurta koji je na samom početku susreta stigao do prednosti od dva pogotka preko Omara Marmousha koji je bio strijelac u drugoj i 14. minuti.

Gosti su pobjedu potvrdili golom u 82. minuti kada je konačan rezultat postavio Nacho Ferri. Hrvoje Smolčić je u igru ušao na poluvremenu, dok Juranović nije bio u konkurenciji za ovaj dvoboj zbog ozljede.

Mainz 05 – RB Leipzig (2:0)

Iako su gosti iz Leipziga bili ti koji su većinu susreta imali dominaciju u posjedu, Mainz je na kraju ipak stigao do pobjede. Strijelci za domaćina bili su Jae-Sung Lee u 76. i Leandro Barreiro u 80 minuti. Mainz je tako stigao do prve pobjede ove sezone te se maknuo s dna ljestvice, dok Leipzig zauzima peto mjesto na tablici. Dani Olmo nije konkurirao za današnji dvoboj zbog ozljede.

Freiburg – Borussia Mönchengladbach (3:3)

U dvoboju ekipa iz sredine tablice vidjeli smo čak šest pogodaka, a na kraju je Freiburg u samoj završnici susreta stigao do boda. Poveo je Freiburg već u sedmoj minuti preko Lucasa Holera, no gosti iz Mönchengladbacha su do kraja prvog poluvremena preokrenuli rezultat. Strijelci su redom bili Jordan Siebatcheu, Alassane Plea te Julian Weigl iz kaznenog udarca.

Tražio je Freiburg pogodak u drugom dijelu, a rezultat su smanjili u 70. minuti kada je strijelac bio Noah Weißhaupt. Kada se činilo kako će gosti odnijeti sva tri boda, Vincenzo Grifo je u šestoj minuti sudačke nadoknade realizirao jedanaesterac i donio Freiburgu bod.

Köln – Augsburg (1:1)

U posljednjem dvoboju Köln je na svom terenu dočekao Augsburg, a utakmica je završila podjelom bodova. Oba pogotka smo vidjeli na početku susreta, domaćini su poveli u 16. minuti preko Lintona Maina, dok su gosti izjednačili devet minuta kasnije golom Phillipa Tietza.

Dion Drena Beljo utakmicu je odgledao s klupe za pričuvne igrače, dok Nikola Soldo i David Čolina nisu bili u konkurenciji za današnji susret.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano