Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jürgen Klopp završio trenersku karijeru

Njemački trener Jürgen Klopp odbacio je danas mogućnost povratka trenerskom poslu u bliskoj budućnosti, uključujući upražnjeni posao na klupi engleske nogometne reprezentacije, rekavši u srijedu da je to to od njega kao trenera.

Govoreći na sastanku Udruge njemačkih nogometnih trenera u Würzburgu, bivši trener Liverpoola i Borussije Dortmund rekao je: “Nisam odlučio stati iz hira, to je bila opća odluka.” Klopp je dao ostavku na mjesto šefa Liverpoola na kraju sezone 2023./2024., navodeći kao razlog iscrpljenost poslije 23 godine karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj 57-godišnjak je gotovo odmah povezan s nekoliko upražnjenih radnih mjesta, uključujući i mjesto izbornika Engleske kada je menadžer Gareth Southgate napustio klupu “Tri lava” koja su izgubila finale Eura 2024. u Berlinu.

Tražim mir i tišinu, sto posto sam ovdje i sada i uživam u tome. Bilo je vrijeme da se povučem i zaustavim cijelu stvar”, rekao je Klopp.

Nijemac je rekao da uživa u mirovini, ali da će kad-tad ponovno raditi u nogometu.

Premlad sam da bih samo igrao padel i provodio vrijeme sa svojim unucima. Hoću li ponovno biti trener? Trenutno bih to zapravo isključio. Da vidimo kako će to izgledati za nekoliko mjeseci.

Još uvijek želim raditi u nogometu i pomagati ljudima svojim iskustvom i kontaktima. Da vidimo što još postoji za mene, rekao je Klopp koji je dodao da je “već trenirao najbolje klubove na svijetu”.

Klopp je odigrao 325 utakmica za Mainz prije nego što je stupio na mjesto trenera 2001. godine. Nakon toga je prešao u Borussiju Dortmund 2008. gdje je osvojio dva naslova prvaka i odveo klub do finala Lige prvaka 2013. prije nego što je 2015. potpisao s Liverpoolom. U Liverpoolu je Klopp osvojio sve što se osvojiti može. Premier ligu, Ligu prvaka, FA Cup, dva Liga kupa, Community Shield, UEFA Superkup te FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Komentari

Povezano