Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jurić i Ilić pobijedili Lazio

U 31. kolu Serie A, borba za ulazak u Ligu prvaka ispisala je još jedno neočekivano poglavlje. Naime, u Rimu je Torino vrlo pažljivom igrom i fantastičnim pogotkom Ivana Ilića pobijedio Lazio s minimalnih 1:0.

Neočekivan je ovo poraz za Sarrijevu momčad, kako zbog izvrsne serije rezultata u kojoj su se nalazili, tako i zbog činjenice da je prije današnje pobjede Torino poprilično riješio svoj status za sljedeću sezonu pošto će jako teško do europskih natjecanja, a ni ispasti ne mogu. Motivacija igrača ”Biancocelestija” na papiru je trebala biti bitan faktor, ali Jurić je još jednom pokazao da susret s velikim momčadima izvlači najbolje iz Torina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je u prvom poluvremenu bila sporog ritma i slabog intenziteta te bez prilika na obje strane. To je Torinu omogućilo stjecanje hrabrosti pa su oni diktirali tempo. U 43. minuti prvog poluvremena stiže jedini pogodak na utakmici. Ilić je, nakon dodavanja hrvatskog reprezentativca Nikole Vlašića, uputio udarac iz daljine koji nakon jako loše reakcije vratara Provedela završava u golu.

U drugom dijelu je Lazio pokušao izjednačiti ubacivši svježe snage sa svoje klupe, no velikih i senzacionalnih prigoda za domaće nije bilo.

Na kraju je Torino zasluženo slavio. Ovaj će poraz jako boljeti Lazio koji je početkom ovog tjedna djelovao sigurno na drugom mjestu, no poslije današnjeg poraza te nakon što je Juventusu vraćeno prethodno oduzetih 15 bodova, morat će opreznije čuvati leđa. Još će teže Lazialima pasti ovaj poraz ako gledamo iz perspektive da će spomenuti ”Bianconeri” u ovom kolu ugostiti Napoli, dok će Roma igrati protiv Atalante pa je to bila šansa da ovdje praktički razriješe borbu za drugo mjesto u Serie A.

S druge strane, Jurićev Torino je uzeo skalp protiv još jednog talijanskog velikana, a sjetimo se samo da su ove godine upisali i dvije pobjede protiv polufinalista Lige prvaka – Milana (jednom u Kupu i jednom u prvenstvu). Veznjaku Iliću je to bio prvi pogodak u karijeri u dresu Torina, a općenito u Serie A nije zabio od kolovoza 2021. godine kada je u dresu Hellas Verone zabio Interu.

Komentari

Povezano