Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Jurićeva Roma remizirala, Ajax uvjerljiv

Prvo kolo novog formata Europske lige zaključeno je večeras ogledima diljem Europe.

Roma je u drugom susretu pod novim trenerom Ivanom Jurićem upisala prvi remi nakon što su na Olimpicu odigrali 1:1 protiv Athletic Bilbaoa. Talijani su poveli u 32. minuti kada je poslije sjajne akcije Artem Dovbyk zatresao mrežu gostiju. Španjolci su uspjeli izjednačiti u 85. minuti, a, na ubačaj iz slobodnog udarca, u protivničkom se šesnaestercu najbolje snašao Aitor Paredes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax je u novu europsku sezonu krenuo pobjedom, a na svom je terenu s 4:0 pobijedio Beşiktaş. Strijelci za nizozemsku ekipu bili su Kian Fitz-Jim, Kenneth Taylor i Mika Godts koji je precizan bio u dva navrata. Hrvatski reprezentativac Josip Šutalo odigrao je cijeli dvoboj za domaćine.

Eintracht je u Frankfurtu odigrao 3:3 s Viktoriom Plzeň, a utakmicu je, na pozornost hrvatskih navijača, obilježio Igor Matanović koji je po prvi puta startao za domaću momčad. Nijemce je u vodstvo doveo Hugo Ekitiké u 38. minuti, da bi svega tri minute kasnije Pavel Šulc izjednačio rezultat. 23-godišnji Čeh zabio je osmi pogodak ove sezone, a tom je učinku pridodao i tri asistencije.

U nastavku, Eintrachtu su dva gola prednosti osigurali Junior Dina Ebimbe i Rasmus Kristensen, dok je u završnici najprije za goste smanjio Prince Kwabena Adu, a konačan rezultat postavio Vaclav Jemelka. Matanović je igru napustio u 61. minuti.

Lyon je na svom stadionu s 2:0 svladao Olympiacos, prošlosezonskog osvajača Konferencijske lige. Golove za Francuze postigli su Rayan Cherki i Saïd Benrahma. Povratnik u hrvatsku reprezentaciju Duje Ćaleta-Car nastupio je kroz čitavi susret za domaćine.

U preostalim utakmicama, rumunjski FCSB je s 4:1 porazio latvijski RFS, dok je Braga s dva zgoditka Brume u posljednjih nekoliko minuta slavila protiv Maccabi Tel-Aviva s 2:1.

Dvoboj Tottenhama i Qarabaga u Londonu kasnio je s početkom nešto više od pola sata, a kao razlog je navedeno kašnjenje gostujuće momčadi na stadion nakon što su zapeli u prometu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano