Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Juventus pobjedom protiv Fiorentine prekinuo negativan niz

U 31. kolu talijanskog prvenstva odigranom u Torinu, Juventus je slavio protiv Fiorentine rezultatom 1:0. Stara dama apsolutno je dominirala prvim poluvremenom u kojem su joj poništena čak tri pogotka zbog zaleđa. Drugo poluvrijeme pripalo je Violama, koje su zagospodarile posjedom, no velikih prilika nije bilo.

U 6. minuti Juventus je došao do prednosti, no veselje je bilo kratkotrajno, budući da je pomoćni sudac signalizirao zaleđe. Dušan Vlahović vratio je loptu glavom u kazneni prostor, a Weston McKennie je savladao vratara, no bio je u nedozvoljenoj poziciji. Niti u 12. minuti Juventus nije imao više sreće. Još jednom mu je poništen gol zbog zaleđa, a ovoga puta slavlje je uskraćeno Vlahoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća sreća vrijedi i kod Stare dame. Nakon kornera Adrien Rabiot pogodio je vratnicu, a lopta se odbila točno na nogu Federica Gattia koji je u 21. minuti zabio za  zasluženo vodstvo Juventusa. Deset minuta kasnije, Juventusu je poništen pogodak i po treći put. Vlahović je već bio burno proslavio gol protiv svojeg bivšeg kluba, no nakon dugačke analize, VAR soba je zaključila kako se još jednom radi o nedozvoljenoj poziciji.

Uz malo sreće, Stara dama mogla je imati veliku prednost na poluvremenu. Viole su pokazale jako malo, te je trener Vincenzo Italiano reagirao s dvije promjene odmah na početku drugog poluvremena.

Tek u 73. minuti doživjeli smo prvo uzbuđenje u drugom poluvremenu. Prvu veliku priliku za Viole propustio je Nicolas Gonzalez, koji je s ruba kaznenog prostora sjajno pucao, no Wojciech Szczęsny rastegnuo se koliko je dug i širok te je njegov udarac odbio u gredu. Juventus je nestao s terena, povukao se te je čekao kraj. Navijači Juventusa ponovno nisu mogli uživati u igri svoje momčadi, koja je u drugom poluvremenu imala samo 16% posjeda lopte.

Ovom pobjedom, Stara dama prekinula je svoj negativan niz u prvenstvu te se učvrstila na trećoj poziciji na ljestvici. Fiorentina mirno plovi sredinom ljestvice, a svoju sreću potražit će u četvrtfinalu Konferencijske lige koje ih očekuje idući tjedan.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano