Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Juventus tražio službeni izlazak iz Superlige

Juventus je na svojim službenim stranicama objavio kako su zatražili službeni izlazak iz Superlige. Naime, prije dvije godine, 12 klubova iz Engleske, Španjolske i Italije objavilo je osnivanje Superlige, ali ideja je propala za nekoliko dana jer ju je u strahu od pritiska UEFA-e, najavljenih državnih sankcija te zbog navijačkih prosvjeda i ogorčenja javnosti napustilo devet klubova.

Iz Torina su poručili da je pokrenut postupak za njihov izlazak iz Superlige, ali i dodali da će izlazak iz projekta, sukladno potpisanom ugovoru, biti završen tek ako ga “potvrde Real Madrid, Barcelona i preostali uključeni klubovi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juve je u prošloj sezoni zauzeo sedmo mjesto ljestvice Serie A nakon što mu je deset bodova oduzeto zbog malverzacija oko transfera. Da nije bilo te kazne, Juventus bi s trećeg mjesta izborio plasman u Ligu prvaka, dok se ovako plasirao u doigravanje za Konferencijsku ligu.

UEFA je proteklih tjedana razmatrala kaznu za Juventus zbog ranijeg kršenja financijskog fair playa, a torinski klub je sam predložio da ta kazna bude izbacivanje iz Konferencijske lige, natjecanja koje se talijanskom velikanu baš i ne igra ove sezone. UEFA je prihvatila prijedlog.

Komentari

Povezano