Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Južna Afrika četvrti put prvak svijeta u ragbiju

Ragbijaši Južnoafričke Republike svladali su u finalu Svjetskog prvenstva Novi Zeland s 12:11 i time se četvrti puta domogli naslova prvaka svijeta, ostavivši svoje večerašnje takmace na tri svjetske titule.

Kako smo mogli i očekivati, važnost utakmice učinila je svoje, pa smo na utakmici vidjeli tek jedan try, i to onaj Novog Zelanda iz 58. minute, nakon što im je isti poništen nekoliko minuta prije zbog knock-ona. Južnoafrikanci su sve svoje poene postigli iz kaznenih udaraca u prvom poluvremenu, a sva četiri puta uspješan je bio Handre Pollard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novom Zelandu nije pomoglo ni to što je više od polovice utakmice proveo s igračem manje. Najprije je već u 3. minuti žuti karton, odnosno isključenje na 10 minuta zaradio Shannon Frizell, da bi u 34. Sam Cane bio isključen do kraja susreta, zaradivši pritom prvi crveni karton u povijesti finala Svjetskih prvenstava. Dva žuta kartona zaradili su i Južnoafrikanci, najprije u 45. te potom u 73. minuti, pa se završnica igrala 14 na 14.

Ovime su Springboksi obranili naslov iz Japana 2019. godine, a prije njih isto su učinili upravo Novozelanđani. Sljedeće Svjetsko prvenstvo odigrati će se 2027. godine u Australiji.

Komentari

Povezano