Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Južna Afrika izbacila Italiju i prošla u osminu finala

Novi dan na Svjetskom prvenstvu za žene otvorile su nogometašice reprezentacija iz grupe G. Nakon uvjerljive pobjede nad Italijom, Šveđanke su u kombiniranom sastavu protiv Argentine potvrdile prvo mjesto. U ludom raspletu Južna Afrika je slavila protiv Italije 3:2 i tako senzacionalno prošla u osminu finala. Ovo je Južnoafrikankama drugi nastup na Svjetskom prvenstvu i prvi prolazak skupine.

Šveđanke su rutinski slavile protiv Argentine 2:0. Golove su zabijale Rebecka Blomqvist, kojoj je ovo drugi gol na turniru, u 67. minuti i Elin Rubensson iz kaznenog udarca u 90. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dramatičnoj utakmici Italija je odigrala 2:2 s Južnom Afrikom. Uoči utakmice Talijanke su imale tri boda i za prolaz im je bio dovoljan neriješen rezultat. Južnoafrikanke su morale ići na pobjedu protiv favoriziranog protivnika te su skoro i uspjele u tom naumu.

Sve je krenulo po očekivanjima za Talijanke koje su povele u 11. minuti kada je Arianna Caruso realizirala kazneni udarac. No, igračice Južne Afrike se ne predaju i do poluvremena izjednačuju. Tragičar je bila Benedetta Orsi koja je zabila autogol.

Za potpuni preokret i u tom trenutku drugo mjesto zabila je Hildah Magaia u 67. minuti. Sedam minuta kasnije činilo se kako je snove Južne Afrike ugasila Caruso novim pogotkom. S rezultatatom 2:2 dalje je kao druga išla Italija.

Kada se činilo kako će Južna Afrika ostati još jedna priča o slabijoj ekipi koja je junački pala, ukazala se Thembi Kgatlana. Dočekala je loptu u sredini i svojim drugim golom na turniru poslala Južnu Afriku u osminu finala. Zbog čak 11 minuta sudačke nadoknade Talijanke su imale vremena za povratak, ali Južna Afrika je izdržala i upisala povijesni uspjeh.

Komentari

Povezano