Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Južnokorejac na račun pet milimetara osvojio zlato u streličarstvu

Fantastičan dan streličarstva na Olimpijskim igrama u Parizu je iza nas. Tijekom današnjeg dana smo gledali 16 uzbudljivih dvoboja od osmine finala do borbi za medalju, a na kraju se zlatom okitio Južnokorejac Woojin Kim.

On je u osmini finala bio briljantan te je s 11 “desetki” iz 12 ispucanih strijela sa 7-1 svladao Brazilca Marcusa D’Almeidu, dok je u četvrtfinalu u odlučujućem petom setu svladao branitelja olimpijskog naslova Mete Gazoza iz Turske sa 6-4. U polufinalu smo gledali gotovo potpuno izjednačen meč između Kima i Wooseok Leeja, a Kim slavi nakon raspucavanja sa 6-5. Kim je za plasman u finale pogodio 10, a Lee 9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu je igrao protiv Amerikanca Bradyja Ellisona koji je vodio s 2-0 i 4-2, ali Kim uspijeva izjednačiti na 4-4, dok u petom setu obojica pogađaju maksimalnih 30 i još jednom gledamo raspucavanje. Južnokorejac je ponovno za pobjedu pogodio bliže centru no što je Amerikanac te je tako južnokorejsko streličarstvo Olimpijske igre zaključilo s pet zlatnih medalja iz isto toliko natjecanja.

Broncom se također okitio Južnokorejac Lee koji je za treće mjesto svladao Nijemca Floriana Unruha sa 6-0.

Komentari

Povezano