Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kakav je to Final Four bez prvih nositelja? Olympiacos izvadio kartu za Kaunas

Košarkaši Olympiacosa su večeras postali druga momčad koja je izborila ovogodišnji Final Four Eurolige koji će se od 19. do 21. svibnja igrati u Litvi, točnije u Kaunasu. Olympiacos je u odlučujućoj petoj utakmici slavio sa 84:72 protiv Fenerbahcea pa su tako domaće momčadi, povijesno gledano, na omjeru od 16-0 u utakmicama broj 5 u euroligaškom doigravanju.

Prvi nositelji su predvođeni Kostasom Papanikolauom, koji je ubacio 10 poena, vodili nakon uvodne četvrtine s 20:15. Marko Gudurić je igrao senzacionalno u drugoj dionici te je postigao 11 od prvih 16 poena gostiju ukljućujući i tri trice pa je Fenerbahce poveo s 31:29 nešto manje od 5 minuta prije kraja poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je uslijedila spektakularna serija Olympicosa od čak 15:0 predvođena Kostasom Sloukasom koji je postigao 8 poena u razdoblju u kojem su oba centra gostiju, Tonye Jekiri i Jonathan Motley, bili na klupi zbog problema s osobnim pogreškama. To je ujedno bila i najdulja serija jedne momčadi u povijesti odlućujuće pete utakmice u euroligaškom doigravanju.

Na predah se otišlo s vodstvom domaćih od 44:33. Oni su imali više asistencija (9-6), više skokova (21-15) i manje izgubljenih lopti (4-5) stoga njihovo vodstvo nije bilo iznenađujuće. Gudurić je bio najbolji strijelac susreta s 14 poena uz 4 postignute trice, dok su po 10 na drugoj strani ubacili Sloukas i Papanikolau.

Jonathan Motley je odigrao jako dobru treću četvrtinu koju je završio s 8 postignutih poena, dok ga je pratio Gudurić s nove dvije trice. Ipak, novim herojstvima Sloukasa u posljednjim minutama završnice, Olympiacos s vodstvom od 65:52 ulazi u posljednju dionicu.

Večeras je u dvorani ”Mira i prijateljstva” u Pireju bio najbolji trener ove NBA sezone Mike Brown koji je došao pogledati Sashu Vezenkova na kojeg još uvijek prava polažu Sacramento Kingsi, a Bugar se iskazao u posljednjoj dionici u kojoj je postigao 10 poena na putu do odlučujuće pobjede. Zabijao je na razne načine, s poludistance, napadanjem obruča i poslije skokova u napadu te je Brown imao što vidjeti.

Najbolji strijelac Olympiacosa je bio Kostas Sloukas koji je večeras s 22 poena skočio s 15. na 8. mjesto povijesne ljestvice najboljih strijelaca u doigravanju Eurolige, dok je sa 6 asistencija preskočio Sergia Llulla na 4. mjestu ljestvice najboljih asistenata u istoj fazi natjecanja. Sasha Vezenkov je susret okončao sa 17 poena, dok je Kostas Papanikolau ubilježio ”double-double” učinak od 14 poena i 11 skokova.

Kod poraženih je fantastičan bio Marko Gudurić s 26 poena uz 8 postignutih trica. Srpski košarkaš je zabio sve trice gostujuće momčadi večeras, dok je Jonathan Motley ubacio 14 poena.

Komentari

Povezano