Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kalender do pete uzastopne pobjede u Srbiji; Brkić i Šimundža do četvrtfinala u Sloveniji

Diljem svijeta igraju se turniri na ITF razini, a hrvatski predstavnici bili su u akciji u susjednim nam državama, Sloveniji i Srbiji. Čak četvorica su igrala svoje mečeve drugog kola u Slovenj Gradecu dok je Admir Kalender ostao jedini naš predstavnik u Kuršumlijskoj Banji. Od njih četvero u Sloveniji, dvojica su izborila četvrtfinale dok je u Srbiji istu fazu izborio Kalender.

Prvi je na teren, u 10 sati, izašao Josip Šimundža. Kao veliki favorit ušao je u meč protiv Slovaka Radovana Michalika. Prvi set je osvojio u tie-breaku iako je ranije u setu propustio prednost breaka. U drugom mu je Slovak uzvratio sa 6:3 da bi treća dionica igre donijela malo drugačiji tijek igre od dotadašnjeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimundža dolazi do prednosti od 3:0, a zatim i do 4:1, no Michalik smanjuje na 4:3 i servira. Tada Šimundža ponovno oduzima servis Slovaku te dolazi do servisa za meč na kojem spašava tri vezane break prilike. Na kraju koristi svoju drugu meč loptu za pobjedu 7:6(3), 3:6, 6:3 i prolaz u četvrtfinale gdje ga čeka Peter Fajta.

Na istom turniru meč drugog kola igrao je i Jerko Brkić. On, za razliku od svog sugrađanina, nije imao problema. S dva puta po 6:2 slavio je protiv Nicole Vidala. Tako je izborio susret s Florianom Broskom koji je u posljednje vrijeme igrao protiv Luke Mikruta, Milija Poljička i Duje Markovine. Jedino ga je Poljičak uspio poraziti.

Za nastavak odličnog dana pobrinuo se Kalender. On je nakon iznenađenja protiv Luke Pavlovića slavio i u drugom kolu. Igrao je protiv Dinka Dineva koji je u prvom setu propustio nekoliko prilika za vodstvo. Prvi je break napravio Kalender, no to je bilo kratkog vijeka s obzirom na to da je već u idućem Bugar poravnao na 1:1. Igralo se do 3:2 gem za gem da bi tada Dinev oduzeo servis Kalenderu te nakon toga zadržao i svoj za vodstvo 5:2. Tada Kalender kreće u seriju gemova. Prvo osvaja gem na svom početnom udarcu, a zatim anulira i Dinevljev servis za set. Kod 4:5 spašava i tri set lopte te nakon toga dolazi do raspada Dineva.

Kalender osvaja set sa 7:5 te dolazi i do vodstva od 5:0 u drugom. Tek je Dinev uspio smanjiti na 5:2 prije nego li je Kalender iskoristio svoj drugi servis za meč za pobjedu 7:5, 6:2 i prolaz u četvrtfinale. Tamo će igrati protiv Andreja Čepeleva.

Hrvatski dan ipak nije bio savršen. Prvi poraz upisao je Vito Tonejc koji je uz Nikolu Bašića imao i najtežeg suparnika. Tonejc je igrao protiv drugog nositelja, Dominika Kellovskýja. Prvi set je izgubio sa 6:2 da bi u drugom propustio veliku prednost. Poveo je s 4:2 te je na servisu Čeha imao i 0-40, no to je Kellovský spasio. Pomoglo mu je to da osvoji ukupno četiri gema u nizu za pobjedu 6:2, 6:4.

Nakon Tonejca na red je došao Bašić. On je prolaz u četvrtfinale tražio protiv prvog nositelja Olega Prihodka. Iako je u prvom setu Bašić imao break prednosti, Ukrajinac je na kraju bio nadmoćniji protivnik te je Hrvata porazio s 2-0 u setovima.

Četvrtfinalni mečevi su na rasporedu u petak, 29. kolovoza.

Komentari

Povezano