Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kalinić: “Rakitiću je Hajduk najveći klub u karijeri”

Ivan Rakitić nešto prije ponoći potpisao je ugovor s Hajdukom do kraja sljedeće sezone, s mogućnošću produljenja za još jednu sezonu.

Rakitić je stigao u Split oko 16 sati, gdje ga je dočekala velika masa navijača. Predstavljanje je održano u 19:30, a sportski direktor Hajduka, Nikola Kalinić, pozdravio je svog bivšeg suigrača iz reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvod je nepotreban. Ovo je jedan od najvećih transfera u povijesti Hajduka i Hrvatske. Igrao je u velikim klubovima, osvajao je trofeje, a ovo mu je najveći klub u karijeri. U to će se ubrzo i sam uvjeriti. Želim da ovo što prije završi jer već u četvrtak nam je prva utakmica i želimo u sezonu krenuti kako treba.

Nikola Kalinić na predstavljanju Ivana Rakitića

Podsjetimo, na Poljud je Rakitić stigao kao igrač koji je s Barcelonom osvojio po četiri La Lige i Kupa kralja i za nju u finalu Lige prvaka zabio za pobjedu te za jedan od najvećih klubova odigrao čak 310 utakmica. Barcelona ga je uvrstila među svoje legende. Legenda je i u Sevilli, koju je kao kapetan vodio do dva trofeja u Europa ligi. Rakitić je bio biran u idealne momčadi svih tih natjecanja. 

Prilikom osvajanja svjetskog srebra Hrvatske 2018., Rakitić je bio jedan od najboljih igrača reprezentacije, za koju je odigrao 106 utakmica i od koje se oprostio prije pet godina. No Rakitić je prilikom podviga u Rusiji ostao ono što je za njega govorio Jose Mourinho – podcijenjen. Naime, jedan od najvećih trenera veliki je štovatelj hrvatskog veznjaka, za kojeg je isticao da je jedan od najmanje cijenjenih vrhunskih igrača.

Komentari

Povezano