Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kanada bolja od Slovenije za polufinale SP-a; Srbija i Njemačka izvadile vizu za OI

U posljednjem susretu četvrtfinala Svjetskog prvenstva u košarci suočile su se reprezentacije Slovenije i Kanade. U zanimljivom susretu, polufinale i ogled protiv Srbije su pobjedom od 100-89 izborili Kanađani.

Uzbudljivu prvu četvrtinu je na stranu Kanade prevagnuo Luguentz Dort tricom dvadesetak sekundi prije kraja dionice. Obje momčadi su bile inspirirane što se šuta s distance tiče pa je tako Slovenija pogodila 5 od 7, a Kanada 4/5 za vodstvo od 26-24 nakon deset minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj četvrtini smo vidjeli čak šest izmjena u vodstvu, a na poluvrijeme se u konačnici otišlo s nerješenih 50-50. Najefikasniji su u redovima Slovenije bili Luka Dončić sa 17 poena te Klemen Prepelič s 11, dok je Shai Gilgeous-Alexander brojao 13 poena za Kanadu.

Do prve dvoznamenkaste prednosti na susretu su reprezentativci Kanade stigli pet minuta prije kraja treće četvrtine kada je Gilgeous-Alexander ubacio oba slobodna bacanja za 65-55. Kanada je ubrzo došla i do +16, no Slovenci na krilima Dončića mini-serijom od 7-0 spuštaju zaostatak na devet poena razlike nakon tri četvrtine košarke.

Ipak, Slovenci više od toga nisu mogli pa su Kanađani postali posljednji polufinalisti Svjetskog prvenstva. U posljednjoj četvrtini su zbog dvaju tehničkih pogrešaka utakmicu ranije završili Dillon Brooks te Luka Dončić.

Kanadu su do pobjede od 11 poena razlike predvodili Shai Gilgeous-Alexander s 31 poenom i 10 skokova te RJ Barrett s 24 poena i 9 skokova. S druge strane je Luka Dončić ubacio 26 poena, dok je Klemen Prepelič susret okončao s 22 poena.

Ovakvim raspletom mogu biti zadovoljni Srbi i Nijemci jer su oni izvadili dvije europske vize za Olimpijske igre u Parizu sljedeće godine.

Komentari

Povezano