Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kanada i Litva do prvog mjesta, Australija i Italija do prolaska

U popodnevnom terminu Svjetskog prvenstva u košarci gledali smo dva okršaja za prvo mjesto u grupi te dva okršaja za prolaz. Na kraju su uz sitne poteškoće svi favoriti upisali sigurne pobjede.

Australija – Japan 109:89

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon neočekivanog poraza od Njemačke, Australija nije dopustila novo iznenađenje te su uvjerljivom pobjedom protiv domaćina Japana osigurali prolazak skupine te će se u nastavku natjecanja križati sa skupinom F.

Japancima nije pomogao ni raspoloženi Josh Hawkinson koji je zabio 35 poena. Australiju su predvodili Josh Giddey s 26 poena i 11 asistencija te Xavier Cooks s 24 poena.

Filipini – Italija 83:90

Talijani su preživjeli punu dvoranu i žilave Filipince te osigurali prolaz dalje. Jordan Clarkson je predvodio s 23 poena predvodio domaćine koji nisu uspjeli doći do senzacije.

Kod Talijana koji su drugu četvrtinu dobili 28:16 najbolji je bio Simone Fontecchio s 18 poena i šest skokova. Talijani tako kao drugi prolaze u iduću fazu gdje se križaju sa skupinom B.

Crna Gora – Litva 71:91

Unatoč dobroj prvoj četvrtini, Crna Gora nije uspjela doći do iznenađenja protiv Litve. Litva je pokazala kako je kvalitetnija momčad i osigurala prolazak skupine s prvog mjesta.

Najbolji u redovima Litve bio je bek Barcelone Rokas Jokubaitis s 19 poena, dok je isto toliko za Crnu Goru zabio Nikola Vučević.

Kanada – Latvija 101:75

U sudaru koji je odlučivao o prvom mjestu u skupini na kraju je Kanada unatoč sporijem početku došla do uvjerljivog slavlja. Kod Kanade je najbolji bio Shai Gilgeous-Alexander s 27 poena, dok kod Latvijaca nitko nije mogao nadomjestiti ozlijeđenog Dairisa Bertansa.

Latvija je odlično krenula u susret i prvu četvrtinu dobila s 23:13. Kanada je uzvratila sjajnom drugom četvrtinom kojom su osigurali da na predah otiđu s minimalnom prednosti.

Nastavili su Kanađani s boljom igrom i u trećoj četvrtini nakon koje je rezultat bio 67:57 za Kanadu. U posljednjoj četvrtini uslijedila je rapsodija Kanade koja je do kraja razbila Latvijce.

Komentari

Povezano