Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kanada nakon jedanaesteraca izbacila Venezuelu i izborila polufinale Cope

I druga četvrtfinalna utakmica Copa Américe ponudila nam je isti razvoj događaja kao i prethodna. Venezuela i Kanada odigrali su 1:1 u regularnom vremenu, te je pobjednik odlučen udarcima s bijele točke. Tu su Kanađani bili umješniji i izborili prolazak u polufinale te dvoboj s Argentinom.

Na samom početku susreta svoju su dobru formu nastavili Venezuelanci i dobrom prilikom otvorili utakmicu. Već u 3. minuti Salomón Rondón je izbjegao zaleđe i iskosa opalio zahtjevan udarac koji Maxime Crépeau uspijeva obraniti, te uhvatiti odbijenu loptu prije nadirućeg Yefersona Sotelda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podigli su nakon toga u višu brzinu Kanađani i zaredali nekoliko opasnih situacija pred venezuelanskim vratima. Prvo je u 5. minuti Jacob Shaffelburg pobjegao po lijevoj strani i pao u kaznenom prostoru nakon očitog povlačenja od strane Jona Aramburua, no suci su ostali nijemi.

Igrala se 12. minuta kada ponovno prijete Canucksi, Rafael Romo pravodobno je izašao s crte i spriječio Cylea Larina koji je išao sam na vrata, da bi Jonathan David pokušao pogoditi prazna vrata s gotovo 40 metara, no loptu je presijekao Aramburu i ostavio mreže netaknutim.

Već u sljedećoj minuti Kanađani brzo izvode jedan aut, po desnoj je strani pobjegao David, stigao nadomak peterca i odigrao za Shaffelburga koji iz blizine spretno pogađa za 1:0 i veliko slavlje kanadskih navijača.

Logično su tada Kanađani prepustili loptu Venezuelancima koji su krenuli u lov na pogodak. Dobre su prilike za izjednačujući pogodak u nastavku poluvremena imali Rondón (dva puta) i Yangel Herrera, no oboje su iz dobrih situacija bili neprecizni.

Nakon toga Kanađani opet prijete iz jedne tranzicije, po desnoj je strani dobro prošao Richie Laryea, odigrao povratnu na rub šesnaesterca gdje se ponovno našao Shaffelburg. Krilni napadač Nashvillea izvrsno je naciljao kroz šumu nogu, no još bolje je taj pokušaj obranio Romo.

U 26. minuti slijedi fenomenalna kontra Kanađana nakon kornera Venezuele, Shaffelburg je pobjegao po lijevoj strani te potom odigrao savršenu povratnu za hitronogog Davida. Ovaj je prvo loše primio loptu, a potom pokušao pucati ispod istrčalog Rome no promašio je cijeli okvir vrata.

Pet minuta kasnije nova prilika za Canuckse kada ubačaj s lijeve strane stiže do usamljenog Laryee koji pokušava gađati dalji kut desnom vanjskom. Neprecizni udarac pretvorio se u dobru asistenciju no prekratak je na drugoj stativi bio Larin te ostaje samo 1:0 za Kanadu.

Bilo je to to od zanimljivosti u izrazito sadržajnom drugom poluvremenu. U drugo bolje ulazi La Vinotinto koja je u prvih 15 minuta aktivnostima na desnoj strani preko raspoloženog Sotelda kojem je očito pasala promjena strane kreirala dvije zanimljive situacije koje ne iskorištavaju José Martínez i Eduard Bello.

I tada Kanađani primaju gol na stvarno bizaran način. U situaciji gdje vode 1:0, u 65. minuti Canucksi su za jedan svoj aut u ravnini s linijom kaznenog prostora poslali svih deset igrača u i oko šesnaesterca. Venezuelanci su loptu napamet izbili, Rondón krenuo u šprint i pobijedio u “guračkom meču” Moïseom Bombitom, da bi potom s 40 metara lobirao kanadskog vratara koji je stajao van vratarskog prostora?!

Krenuli su tada Kanađani u lov na novo vodstvo, a gotovo ga i zaradili kada je zamjena Liam Millar sjajno pobjegao po lijevoj strani, došao pred samog Roma i iskosa izvrsno pucao, no minimalni dodir venezuelanskog golmana skrenuo je loptu u korner.

Kao i 24 sata ranije, s 1:1 je završilo regularno vrijeme te se odmah prešlo na udarce s bijele točke. Serije su dobro otvorili Rondón i David, da bi nakon njih Herrera i Millar promašili cijele okvire vrata. Udarac Tomása Rincóna pročitao je Crépeau ali je isti bio prejak da bi ga zaustavio, a mirno je zabio i Bombito. Jefferson Savarino je u četvrtoj seriji pogodio samo okvir gola, da bi potom Romo obranio udarac Stephena Eustáquia.

Ušlo se u odlučujuću petu seriju no mirnih su živaca bili i Jhonder Cádiz i Alphonso Davies pa se tako ušlo i u šestu seriju. Crépeau se iskupio za svoj izlet u prazno kod izjednačujućeg gola i obranio udarac Wilkera Ángela, da bi potom Ismaël Koné mirnoćom udarca na uličnom igralištu zabio ključni penal za prolazak Kanade u polufinale gdje ih čeka ogled sa svjetskim prvakom i braniteljem naslova Cope – Argentinom. Venezuelanci pak nisu uspjeli ponoviti 2011. kada su došli do polufinala, te dobar turnir završavaju na prvoj nokaut prepreci.

Komentari

Povezano