Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kanada razbila Francusku, očekivane pobjede Njemačke, Litve i Dominikanske Republike

U popodnevnom terminu Svjetsko košarkaškog prvenstva smo na rasporedu imali četiri susreta, a onaj najzanimljiviji je bio sudar Kanade i Francuske.

Dominikanska Republika 87:81 Filipini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teže od očekivanog je Dominikanska Republika svladala reprezentaciju Filipina. Nikako se nisu uspjeli osjetnije odvojiti pa su se praktički mučili do sredine posljednje četvrtine kada su nekako prelomili utakmicu u svoju korist. Najraspoloženiji u redovima Dominikanske Republike je bio Karl-Anthony Towns koji je upisao double-double učinak od 26 poena i 10 skokova, dok je za Filipince najbolji pojedinac bio Jordan Clarkson s 28 poena, 7 skokova i 7 asistencija.

Njemačka 81:63 Japan

Reprezentacija Njemačke se lagano obračunala s Japanom, a pitanje pobjednika su riješili u prvom poluvremenu nakon kojeg su imali ogromnu prednost od 22 koša razlike. Kod Nijemaca su četiri igrača imala dvoznamenkastu cifru poena – Moritz Wagner 25 pri čemu je nadodao 9 skokova, Dennis Schröder 14, Daniel Theis 13 i Franz Wagner 10. Kod Japanaca se istaknuo dvojac Yuta Watanabe s 20 i Yudai Baba s 15 ubačenih poena.

Egipat 67:93 Litva

Reprezentacija Litve je svladala Egipat i stvorila razliku ponajviše u prvoj (26:12) i posljednjoj (23:14) četvrtini. Od početka susreta otkad su prešli u osjetljiviju prednost i nisu dozvolili suparniku ikakvo približavanje. Najraspoloženiji kod Litve su bili Margiris Normantas s 18 poena te Jonas Valančiunas s double-double učinkom od 15 poena i 10 skokova. U porazu Egipta se istaknuo Assem Marei koji je flertovao s double-double učinkom, a imao je 14 poena i 9 skokova.

Kanada 95:65 Francuska

Ovaj dvoboj je prije početka utakmice sugerirao da bi mogao biti uzbudljiv do samog kraja, međutim Francuska je bolno poražena s čak 30 razlike. Presudna je bila treća četvrtina u kojoj su Kanađani slavili s čak 25:8, a nisu popustili gas ni u posljednjoj četvrtini u kojoj su pobijedili s rezultatom 27:17. Kanađane do pobjede je predvodio fantastični Shai Gilgeous-Alexander s 27 poena, 13 skokova i 6 asistencija, a njegov prvi pratitelj je bio Kelly Olynyk koji je ubacio 18 poena. Kod poraženih Francuza je najraspoloženiji pojedinac bio Evan Fournier s 21 poenom.

Komentari

Povezano