Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kanada trijumfom zaključila prvi dan turnira

Unatoč srčanom nastupu Giannisa Antetokounmpa, Kanada je uspjela svladati Grčku i ostvariti svoju prvu pobjedu na Olimpijskim igrama rezultatom 86:79.

Kanada je uspostavila dominaciju od početka utakmice, brzo izgradivši prednost od 13 poena samo šest minuta nakon početka utakmice. Situacija se nije puno promijenila ni u drugoj četvrtini – iako je Grčka uspjela smanjiti zaostatak na pet poena, Kanađani su brzo odgovorili efikasnim napadom i završili prvo poluvrijeme s prednošću od 10 poena pri rezultatu 48:38.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Jordija Fernándeza je u drugih 20 minuta održavala sigurno vodstvo, a kad se činilo da je Grčka pred porazom, izabranici Vasillisa Spanoulisa su zamalo izveli čudo. Agresivnošću su uspjeli iznuditi peti isključujući prekršaj nad Luguentzom Dortom i Dillonom Brooksom, postići šest uzastopnih poena kojim su smanjili deficit na svega dva poena.

Shai je hladno zabio iz floatera za +4 te je Giannis u nastavku bio fauliran pod košem. Nakon što je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, Grčka je trebala zaustaviti Kanadu u obrani, ali je Antetokounmpo neplanski napravio prekršaj nad Jamalom Murrayjem. Bek Denver Nuggetsa je pogodio oba slobodna bacanja, a Kanada je na kraju odnijela pobjedu završivši utakmicu s atraktivnim zakucavanjem RJ Barretta.

Nakon što se sirena za kraj susreta oglasila, mogli smo vidjeti vatrenu interakciju inače mirnog Gilgeousa – Alexandera i Giannoulisa Larentzakisa koji je prema svemu sudeći uputio nekoliko krivih riječi k NBA superzvijezdi.

Preko 20 za Kanadu išli su Barrett (23 poena) i Gilgeous – Alexander (21 poen, 7 asistencija), dok 34 poena Antetokounmpa nisu bila dovoljna za njihove prve bodove na turniru.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano