Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kane s dva gola vodio Bayern do slavlja i upisao se u povijest Bundeslige

Sunčano popodne i 31. kolo njemačke Bundeslige ponudilo nam je četiri dvoboja od 15 sati i 30 minuta.

Tako je RB Leipzig kod kuće svladao Borussiju Dortmund s visokih 4:1, a strijelci su bili Benjamin Šeško, Luis Openda, Mohamed Simakan i Christoph Baumgartner za domaćine te Jadon Sancho za goste. Iako je to bio dvoboj četvrte i pete ekipe na tablici, sam susret nije imao pretjeran rezultatski značaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Praktički je sigurno kako će i peto mjesto iduće sezone voditi u najelitnije europsko natjecanje, a Borussiju već u srijedu očekuje polufinalni dvoboj Lige prvaka protiv PSG-a.

Bayern München je pak na domaćem terenu dočekao Eintracht iz Frankfurta u utakmici koja minhenskom sastavu također nije bila od velikog rezultatskog značaja. Iako je pitanje prvaka već riješeno, Bayern je slavio 2:1, a strijelac oba gola bio je tko drugi nego Harry Kane.

Momčad Thomasa Tuchela mislima je vjerojatno već bila u Madridu gdje ih u utorak čeka prvi dvoboj polufinala Lige prvaka protiv Reala. Kane je tako postao prvi igrač u povijesti Bundeslige koji je u svojoj debitantskoj sezoni zabio ili asistirao protiv svake ekipe s kojom se susreo u ligi.

Bayern je ostao na drugom mjestu tablice dok je Eintracht i dalje šestoplasirana momčad uz vrlo dobre izglede da iduće sezone igra Europu.

Iako stvari u prvom poluvremenu za Wolfsburg nisu izgledale dobro, Vukovi su na kraju uspjeli slaviti protiv Freiburga u gostima 2:1. Na predah su otišli sa zaostatkom od jednog gola, da bi u drugom dijelu domaćini ostali s igračem manje od 64. minute.

Wolfsburg je u samom finišu utakmice to iskoristio i preokrenuo rezultat golovima Maximiliana Arnolda u 82. i Maxencea Lacroixa u 90. minuti. Ovo im je tek treća pobjeda u posljednjih 16 utakmica što ih je u jednom trenutku dovelo do borbe za ostanak u ligi.

Ipak, ovom pobjedom su pobjegli na sedam bodova iznad zone ispadanja, s tim da im se neki klubovi mogu približiti nakon što odigraju svoje utakmice ovog kola. Lovro Majer je još jednom ostao na klupi za pričuve, a to mu je bila druga uzastopna utakmica u kojoj nije upisao ni minute.

U posljednjoj utakmici u ovom terminu Augsburg je na svom terenu poražen s 3:0 od Werdera iz Bremena. Kristijan Jakić izašao je iz igre u 72. minuti, a u istom trenutku je u igru ušao Dion Drena Beljo.

Augsburg je trenutno osmi na ljestvici, Werder dva mjesta iza njih, a s obzirom na dodatno mjesto koje će voditi u europska natjecanja i jedni i drugi se imaju čemu nadati.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano