Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Kane se upisao u povijest. Postao je prvi Europljanin kojem je ovo uspjelo

Engleska je u polufinalu svladala Nizozemsku 2:1 i tako izborila svoje drugo uzastopno finale Europskog prvenstva. Iako su Nizozemci poveli već u sedmoj minuti golom Xavija Simonsa, Englezi su uspjeli preokrenuti utakmicu i slaviti golovima Harryja Kanea s bijele točke u 18. te Ollieja Watkinsa u 90. minuti.

Kane je postigao svoj treći gol na ovom Euru te se tako izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca s Danijem Olmom, Georgesom Mikautadzeom, Jamalom Musialom, Codyjem Gakpom i Ivan Schranzom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došao je do brojke od šest pogodaka u nokaut fazi Eura, a time je postao najbolji strijelac u povijesti što se tiče perioda nakon igre po skupinama. Ako tome pridodamo i tri gola u nokaut fazama svjetskih prvenstava, dolazimo do brojke od ukupno devet golova u nokaut fazama velikih natjecanja čime je ispisao povijest.

Naime, postao je prvi Europljanin koji je uspio stići do toliko pogodaka u nokaut fazama svjetskih i europskih smotri, a iza sebe je ostavio imena poput Gerda Müllera, Miroslava Klosea, Antoinea Griezmanna i Kyliana Mbappéa s osam golova.

Finale protiv Španjolske na rasporedu je u nedjelju od 21 sat kada će Kane imati priliku osvojiti svoj prvi trofej u karijeri.

Komentari

Povezano