Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kaneova partija za desetku, Kramarić zabio u gostima kod Juranovića

Standardni subotnji maraton Bundeslige nam je ponovo završio, a kao po običaju nagledali smo se golova i uzbuđenja!

U derbiju začelja između Augsburga i Mainza je glavna zvijezda bio reprezentativac BiH Ermedin Demirović koji je sa svoja 2 gola preokrenuo prvobitnu prednost koju su nogometaši Mainza stekli golom Ludovica Ajorquea u šestoj minuti. S konačnih 2:1, ekipa iz Bavarske je ostavila današnje goste na samom dnu tablice sa samo jednim osvojenim bodom i sebe izvukla iz zone ispadanja, dok se u Mainzu polako ulazi u stanje panike, jer im u sljedećem kolu dolazi ni manje ni više nego Bayer Leverkusen! Augsburg je od 62. minute igrao s igračem manje nakon crvenog kartona kojeg je zaradio Arne Engels, ali su uspjeli izdržati i ostaviti sva tri boda kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon paničnog finiša utakmice protiv Manchester Uniteda, Bayern je danas pokazao da ekipa polako hvata prepoznatljivu formu, te pružili možda najbolju utakmicu pod vodstvom Tomasa Tuchela. Žrtva je bio Bochum kojem su danas presudili Harry Kane s tri pogotka te su po jedan dodali Leroy Sané, Eric Maxim Chupo-Moting i Mathys Tel za konačnih 7:0. Kane je pored svojih golova uspio upisati i fenomenalnu asistenciju za Sanéa koji od starta sezone sjajno funkcionira s Kaneom i čini se da je kapetan Engleske reprezentacije pronašao svog novog Heung-min Sona. Bayern se tako vratio na prvo mjesto, te čekaju na ishod utakmice Bayer Leverkusen – Heidenheim koja se igra u istom terminu tijekom sutrašnjeg dana.

U derbiju kola između Dortmunda i Wolfsurga nije bilo previše uzbuđenja, ali sasvim dovoljno za domaćine za nova vrijedna tri boda. Jedini gol za ekipu Edina Terzića je postigao Marco Reus u 68. minuti utakmice te je još jednom pokazao koliko znači ovoj ekipi bez obzira na godine koje ima i ozljede koje je pretrpio. S druge strane, Niko Kovač je došao do drugog poraza ove sezone, ali nema razloga za pretjerano nezadovoljstvo s obzirom na raspored i ostale okolnosti koje su imali i malu bodovnu razliku koja je trenutno na bundesligaškoj ljestvici.

Agonija se nastavlja u Gladbachu nakon novog poraza. Iako su pružili solidnu partiju protiv RB Leipziga koji je u strašnoj formi, to nije bilo dovoljno da sačuvaju bodove na svom terenu. Presudio im je Timo Werner svojim prvim golom ove sezone u 75. minuti i nastavio sjajnu sezonu svoje ekipe, koja nastavlja pokazivati da 3:0 protiv Bayerna nije bilo slučajno kao što su mnogi mislili. Domaćini su tako ostali na dva boda, te će čekati kraj ostatka utakmica u ovom kolu za konačni rasplet na tablici.

A agonije polako dolaze i u Union Berlin koji je danas protiv Hoffenheima upisao četvrti poraz u nizu ove sezone u svim natjecanjima. Rezultat od 0:2 je već bio postavljen u prvom poluvremenu golovima Andreja Kramarića i mladog Maximiliana Beiera koji nastavlja sa svojom dobrom formom, dok su domaćini imali svoje šanse, ali je iskusni Oliver Baumann uspio sačuvati svoju mrežu po prvi put ove sezone. Hoffenheim je tako nakon uvodnog poraza od Freiburga uspio povezati četiri pobjede u nizu i definitivno predstavljaju najugodnije iznenađenje ove sezone u Njemačkoj, nakon što su možda bili najveće razočarenje prošle sezone.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano