Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Kaos u Slovenskom kupu: Zaboravili odigrati produžetke i prešli na jedanaesterce

Nesvakidašnju situaciju mogli smo vidjeti prekjučer u Slovenskom nogometnom kupu, u kojem su snage odmjerili četvrtoligaš IB 1975, nekadašnji prvoligaš Interblock, i aktualni prvoligaš Rogaška.

Naime, dvije momčadi susrele su se u šesnaestini finala tog natjecanja, te kasnim pogocima prvo IB-a u 85. minuti za 1:0 vodstvo, a potom i izjednačenjem Rogaške dvije minute kasnije, odigrali 1:1 unutar regularnih 90 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odigranih sat i pol nogometa momčadi su pristupile pucanju jedanaesteraca kako bi se odlučio prolaznik u osminu finala. Rogaška se tu pokazala koncentriranijom momčadi, jer njeni su igrači bili precizniji, te su otišli u svlačionicu i slavili prolazak, kada su suci pozvali ponovno obje momčadi na teren.

Naime, delegat i suci utakmice zaboravili su da momčadi moraju igrati produžetke prije izvođenja jedanaesteraca u slučaju neriješenog rezultata. Slovenski mediji javljaju kako je greška nastala zbog razlika u propozicijama. Naime, u Slovenskom kupu jedanaesterci se nakon utakmice izvode kada se utakmice igraju pod okriljem međuopćinskih nogometnih saveza gdje IB pripada. No, već šesnaestina finala potpada pod nacionalni nogometni savez, gdje pravila nalažu da se u slučaju neriješenog rezultata igraju produžeci.

Ipak, Rogaški nije “ukradena” pobjeda, po povratku na teren su u produžecima zabili dva pogotka i tako s ukupnih 1:3 ipak osigurali prolazak u osminu finala Kupa u jednoj zaista nesvakidašnjoj situaciji i utakmici.

Komentari

Povezano