Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kaos u zadnjim minutama na utakmici Rome i Milana

32. kolo prvenstva Serie A nam je donijelo vrlo važnu borbu za mjesto na tablici. S jedne strane Roma Josèa Mourinha, s druge Milan Stefana Piolija. Na kraju se utakmica odlučila u zadnjim minutama kada su Abraham te Saelemaekers zabili golove. Utakmica je tako završila rezultatom 1:1.

Giallorossi su kod kuće u kalendarskoj 2023. godini osvojili 21 od 24 boda, a primili su gol samo od Sassuola – jedina utakmica koju su izgubili. Rossoneri su u gostima imali promjenjiv trend. No, najvažnije utakmice u posljednjem razdoblju dobivene su daleko od San Sira, poput prvenstvene pobjede u Napulju kao i prolaska u četvrtfinale Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roma nema puno igrača na raspolaganju zbog ozljeda, dok je Milan uspio izvesti svojih najboljih 11. Prvo poluvrijeme obilježilo je malo prilika, a najbolju je imala Roma. Akcija je išla po lijevoj strani preko Spinazzole, a lopta je završila kod Pellegrinija čiji je udarac blokirao Tammy Abraham. Najkorisniji igrač Rome je bio Andrea Belotti koji je stvorio dosta prostora svojim suigračima. Uspješno je izborio i žuti karton za Tomorija koji će zbog opomene propustiti iduću utakmicu.

Milan je stvorio vrlo malo. Samo jedan pokušaj Leaa i jedan Calabrie prije samoga kraja. Zbog visokog pritiska Rome malo je prostora momčad Mourinha ostavila Milanu. Otišli smo tako na odmor s rezultatom 0:0 bez ijednog udarca u okvir gola. Milan nije imao niti jedan udarac u okvir gola protiv Rome u prvom poluvremenu još od utakmice 28. lipnja 2020. koja je završila 2:0 za Rossonere.

U drugom poluvremenu su stvari izgledale skoro kao u prvome, s puno prekršaja i malo prilika. Milan je imao dvije prilike preko Alexisa Saelemaekersa, dok je Roma pokušavala stvarati probleme u kontranapadu, ali Milan ih je držao pod kontrolom. U posljednjih nekoliko minuta vidjeli smo nevjerojatan vrtlog emocija. Roma je povela golom Tammyja Abrahama nakon kontre koju je dobro stvorio Čelik.

Činilo se da je to bio odlučujući udarac kojim Roma odnosi pobjedu, ali u posljednjim minutama je Milan izjednačio. Centaršut Leaa s lijeve strane, a lopta završava kod Saelmaekersa koji izjednačuje. Rossoneri su pokušavali doći i do potpunog preokreta, ali nakon 10 minuta sudačke nadoknade Orsato svira kraj.

O Orsatu će se puno pričati nakon ovog susreta. Navijači Milana su posebno ljuti jer tvrde da je Ibanez morao dobiti crveni karton, a upitni su im i neki faulovi zbog kojih su žute kartone trebali dobiti stoperi s obje strane. Nije to ništa novo za Orsata za kojeg često publika tvrdi da griješi previše.

Komentari

Povezano