Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kaotične kvalifikacije u Miamiju: Leclerc završio u zidu, Verstappen tek deseti

Sinoć su se u 22:00 vozile kvalifikacije Formule 1 za Veliku nagradu Miamija. Nakon sprint vikenda u Azerbajdžanu, gledali smo bolide ponovno u klasičnom formatu kvalifikacija.

Zanimljivo je bilo već u prvom krugu kvalifikacija kada su probleme imali Nico Hulkenberg i Lewis Hamilton. Nico je umalo bolid poslao u barijere, a Hamilton je udario u zid kada je zaobilazio Magnussena zbog čega je morao ići po nove gume u boks. Nakon prvog kruga ispali su Norris, Tsunoda, Stroll, Piastri i Sargeant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom krugu gledamo odličnog Verstappena, dok je odmah iza njega bio Carlos Sainz. Perez je dirao zid, no to mu nije napravilo štetu. U posljednjem krugu se nisu uspjeli spasiti Albon, Zhou i De Vries, a ispali su još i Hulkenberg, koji još jednom griješi na stazi, te Hamilton koji je kroz cijele kvalifikacije bio nekako glavom odsutan.

Ipak, sve ono što se događalo u drugom krugu je ništa naspram finalnog trećeg kruga. Verstappenu se bolid oteo kontroli na izlasku iz zavoja u prvom sektoru, što je otvorilo širomo vrata Perezu da zauzme prvo mjesto. Alonso i Sainz su zauzeli drugo i treće mjesto, a posebna je priča bio Charles Leclerc. Nakon što je u svom krugu u posljednja dva zavoja učinio dvije greške, dodirujući zid i blokirajući kotače, u posljednjem brzom krugu se dogodila još gora stvar. Leclercu se okreće bolid na stazi te se njime zabija u zid zbog čega su kvalifikacije završene prijevremeno. To je onemogućilo Verstappenu da odveze još jedan krug, a slaviti su mogli u Haasu jer je Kevinu Magnussenu to zaključilo četvrto mjesto koje je držao u tom trenutku. Vrijeme nije postavio biti Valtteri Bottas jer je čekao završnicu do koje zbog sudara Leclerca nije došlo.

U trećem redu na gridu ćemo gledati Gaslya i Russella, Leclerc je zauzeo sedmo mjesto zbog ranije postavljenog vremena, a osmi je bio Ocon. Verstappen i Bottas zatvaraju top 10 bez postavljenog vremena.

Komentari

Povezano