Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Karim Benzema promašio penal u debiju, Milinković-Savić strijelac

Četvrtfinalnim dvobojem Al-Ittihada i Al-Hilala Arab Club Champions Cup ušao je u svoju izlučnu fazu, a susret ističemo zbog toga što su nakon odrađenih europskih ljetnih priprema, po prvi puta na travnjake istrčala neka od ljetnjih pojačanja obaju ekipa, prvenstveno Jota i Karim Benzema kod Al-Ittihada te Ruben Neves, Sergej Milinković-Savić i Malcom kod Al-Hilala.

Arab Club Champions Cup inače je godišnje regionalno natjecanje organizirano od strane UAFA-e (Unije Arapskih nogometnih saveza) u kojem se natječe 37 najjačih arapskih klubova iz Azijske i Afričke nogometne federacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turnir se održava od 1981. godine, najtrofejniji su irački Al-Rasheed i tuniški Esperance de Tunis s po 3 titule prvaka svaki, dok su kumulativno najuspješniji saudijski klubovi s 8 ukupnih titula prvaka. Turnir se nije održavao od 2020. godine zbog COVID-a, pa ovogodišnji nastupi služe kao jako dobra uvertira u dugo iščekivani početak prvenstva u Saudijskoj Arabiji koja je u par mjeseci napravila nogometnu revoluciju.

Što se samog susreta tiče, Sergej Milinković-Savić je u svom debiju zabio pogodak na asistenciju Rubena Nevesa u 14. minuti, da bi na 2:0 iz penala povisio Salem Al-Dawsari, kojeg ćete se sjetiti po fantastičnom pogotku Argentincima i pobjedi na Svjetskom prvenstvu.

Smanjio je u drugom poluvremenu na 2:1 Romarinho, da bi i drugi debitant, Brazilac Malcom, u 70. minuti zabio svoj pogodak za konačnih 3:1. Imao je priliku do pogotka doći i Karim Benzema, no u 79. minuti je iz penala bio neprecizan, pogodivši stativu, pa je Al-Hilal prošao u polufinale gdje ga čeka bolji iz susreta saudijskog Al-Shababa i Al-Wahde iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tako se neće ostvariti snovi saudijskih fanova o potencijalnom finalu turnira između Karima Benzeme i Cristiana Ronalda, no vjerujemo da zvijezda i atraktivnosti svejedno neće nedostajati…

U drugom polufinalu igrat će iračka Al-Shorta koja je sa 4:2 slavila protiv katarskog Al-Sadda i bolji iz sutrašnjeg dvoboja marokanske Raja Casablance i saudijskog Al-Nassra.

Komentari

Povezano