Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvat odlazi u NBA

Reprezentativni centar koji će u ožujku napuniti 23 godine, Karlo Matković, mogao bi u sljedećih nekoliko dana spakirati kovčege i zaputiti se prema SAD-u. Naime, intenzivirali su se pregovori između New Orleans Pelicansa, koji imaju pravo na Matkovića jer su ga draftali kao 52. pick 2022. godine, Cedevite Olimpije pod čijim je Matković ugovorom i zastupnika igrača, a nitko u tom trokutu interesa nije protiv ovog posla.

Pomalo je neobično da neki igrač iz Europe na kojega imaju pravo NBA klubovi, shodno ranijim draftovima, stigne u NBA usred sezone, ali nije nemoguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvat je ove sezone najbolji igrač Cedevite Olimpije, koja je u još jednoj sezoni u kojoj nije pronašla svoje ambicije. Matković je, ipak i uslijed svega toga postao boljim igračem. U ABA ligi je na prosjeku od 15,3 poena, 6,9 skokova i čak 2,9 blokada po utakmici, dok je u svih 15 poraza Ljubljančana u Eurokupu Matković na prosječnih 14,5 poena, 6,5 skokova, 1,2 asista, 1 osvojenom loptom i dvije blokade.

Odlazak Karla Matkovića, a po svemu sudeći on će se dogoditi do početka veljače, znači i da će Josip Sesar u reprezentaciji na otvaranju kvalifikacija za Eurobasket 2025, sudarima protiv Francuske u Brestu i domaćinstvu Cipru igrati bez vjerojatno prve opcije na centarskoj poziciji u odsustvu Ivice Zupca.

Komentari

Povezano