Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Karlo Špeljak utakmicom karijere srušio Slaven Belupo

Novo kolo Supersport HNL-a koje se u potpunosti igra preko tjedna otvorili su na Šubićevcu Šibenik i Slaven Belupo. Domaćini su u susret ušli u potrazi za bodovima spasa nakon četiri uzastopna ligaška poraza, a Slaven traži bodove u već opjevanoj borbi za Europu. U utakmici koju je obilježio ogromni pljusak Karlo Špeljak je odličnom partijom u kojoj je upisao dva gola i asitenciju vodio Šibenik do pobjede 3:1.

Prvu prijetnju na susretu imali su domaćini u 11. minuti. Nogometaši Slavena izgubili su loptu poigravajući se u obrani i ona je došla do Darija Čanađije. On je pucao, a lopta se od bloka odbila do Marka Solde. Njegov loš udarac je bez problema uhvatio povratnik na gol Belupa Ivan Sušak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik je nastavio s boljim ulaskom u utakmicu i dva puta zaprijetio preko Ivana Dolčeka. Prvo je dobio loptu poslije auta te nakon kraćeg tehniciranja opalio je prema suprotnom kutu i pogodio vratnicu. Minutu kasnije provukao je loptu suparniku kroz noge, a zatim snažno puknuo u prvi kut, no Čović je dobro reagirao i odbio loptu u korner.

Novu prijetnju domaćini su imali u 25. minuti. Špeljak je povukao loptu i pucao s nekih 18 metara, lopta je išla ponovno lagano prema kutu i od vratnice se odbila van granica terena.

Prvu prijetnju Slaven Belupo je imao dvije minute kasnije. Robert Mudražija je nakon ubačaja dočekao loptu na drugoj stativi i probao pronaći prvi kut Lovre Rogića, ali Rogić se nije dao iznenaditi.

Bolju igru u prvom dijelu Šibenik je okrunio u 41. minuti. Nakon lijepe akcije po prvi puta u svojoj HNL karijeri Karlo Špeljak se upisao u strijelce. Marcos Mina je ubacio loptu u sredinu, Dolečkov udarac je obranio Sušak, a lopta dolazi do Špeljaka koji zakucava loptu u praznu mrežu za 1:0.

Četiri minute kasnije već je 2:0. Sušak je nepotrebno komplicirao i Šibenik je došao do lopte. Haruki Arai je vratio za Špeljaka koji puca pokraj loše postavljenog Kocijana i zabija svoj drugi gol na utakmici i u HNL-u.

Zasluženo je Šibenik na predah otišao s vodstvom od dva gola jer su bili apsolutno bolji suparnik u prvih 45 minuta. Slaven Belupo pomalo iznenađujuće nije pokazao ništa nakon prošlotjednog velikog preokreta protiv Osijeka.

U drugom dijelu prvi je zaprijetio Šibenik. Arai je probao iznenaditi iz slobodnog udarca. Dobro je gađao i pogodio prečku. Bio je to treći put na današnjoj utakmici da su domaćini pogodili okvir gola.

Slaven Belupo je došao blizu smanjenja vodstva u 64. minuti. Nikola Jambor je pokušao dalekometnim udarcem s 30-ak metara, ali se Rogić sjajno bacio i obranio.

Potpuno rješenje pitanja pobjednika došlo je dvije minute kasnije. Današnji igrač utakmice Špeljak je oduzeo loptu Benediku Mioču i proslijedio ju do Araija koji je krasno pogodio za povećanje vodstva.

Nadu je gostima vratio Arb Manaj u 73. minuti. Arber Hoxha je dao loptu u prostor za Manaja koji zaobilazi istrčalog Rogića i smanjuje rezultat. Nakon što je Špeljak zabio svoje prve golove ovo sezone, to je za rukom pošlo i Manaju.

Do kraja utakmice Belupo je probao dodatno zakomplicirati utakmicu, ali nije im to pošlo za rukom i završilo je 3:1. Šibenik je sada barem privremeno preskočio Goricu i trenutno su na 9. mjestu. Slaven Belupo je lošom partijom propustio priliku da se učvrsti na pozicijama koje vode u Europu. U idućem kolu Šibenik putuje u Pulu, a Slaven Belupo u Koprivnici dočekuje Rijeku.

Komentari

Povezano